Regija
DONACIJA HEP-A I GRADA

Požeški učenici imaju novo igralište
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Po raspisanom natječaju HEP je odobrio donaciju od 100.000 kuna za sprave i igrala dječjeg igrališta, dok je grad Požega odradio građevinski dio potreban za montažu igrala i sprava. Tako su jučer na zadovoljstvo velikog broja učenika, koji su odmah i isprobali funkcionalnost igrališta, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i ravnateljica OŠ Dobriše Cesarića Zvjezdana Krip svečano otvorili igralište. Nije dugo trebalo čekati da sve ljuljačke, klackalice, njihaljke, vrtuljak budu popunjeni, dok se za spuštanje niz tobogan čekalo u redu.

- Nakon što smo prošle godine postavili u OŠ Julija Kempfa igralište koje je namijenjeno djeci s posebnim potrebama zadovoljstvo mi je što je sad još jedna požeška škola dobila donaciju kojom je napravljeno ovo dječje igralište. Zadovoljan sam što je škola dobila ovakve sadržaje jer je važno da ovi mališani imaju sigurno igralište gdje provode svoje slobodno vrijeme, prije početka, ali i za vrijeme nastave – rekao je gradonačelnik Neferović, koji je obišao igralište i razgovarao s učenicima.

- OŠ Dobriše Cesarića ove godine ima 570 učenika, pola od tog broja su oni najmlađi od 1. do 4. razreda koji se najviše vesele novom igralištu, posebno spravama i ovim penjalicama. Igralište se nalazi ispred škole i otvoreno je, pa će ga uvelike koristiti i djeca ovog kvarta i cijelog grada – istaknula je ravnateljica Krip.

Za školu je ostao još jedan neriješeni, ali planirani projekt, a to je gradnja sportske dvorane s dodatnim sadržajima, kao što su kuhinja i blagovaonica, te još neki školski sadržaji koji bi podigli školski standard.

– Vrijednost investicije je oko 13 milijuna kuna i još uvijek tražimo način financiranja. Očekivali smo sredstva kroz regionalni razvoj, a sada se traže i drugi načini. Sva projektna dokumentacija i građevinska dozvola za dvoranu postoje – dodao je gradonačelnik Neferović.AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike