Ekonomija
NASTAVAK PROMOVIRANJA DOMAĆE HRANE

Majdak: Hrvatski su proizvodi top-proizvodi u EU
Objavljeno 27. travnja, 2017.

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija nastavili su niz u provođenju svog projekta i kampanje koji je započeo ove godine pod nazivom „Doručak s hrvatskih farmi“ organizacijom prezentacije i doručka i u Požeško-slavonskoj županiji. Okupilo se dvadesetak domaćih proizvođača hrane, a predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe Naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja. Sam projekt i oznake kvalitete predstavio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać. Znakom kvalitete s novim vizualnim identitetom proizvođači se uključuju u promotivnu kampanju, prehrambena industrija potvrđuje kvalitetu, podrijetlo i prepoznatljivost svojih proizvoda, a potrošači dobivaju vjerodostojnu informaciju o proizvodu. Pozvao je poljoprivrednike da prihvate oznake za svoje proizvode i na taj način si olakšaju plasman na tržište.

Vlasnike OPG-ova i poljoprivredne proizvođače požeško-slavonski župan Alojz Tomašević podsjetio je da se ovom kampanjom Slavonija vratila u Hrvatsku, vratila se kući, a Vlada RH i ministarstva dali su punu potporu proizvođačima hrane.

– Sve počinje kod nas u Slavoniji od doručka, a onda se idemo prihvatiti posla, no ja se nadam da će uskoro biti organiziran i ručak s hrvatskih farmi, ali i večera, te na taj način ponajprije u našim domovima pitati što to jedemo. Od ove aktivnosti, ali i Ministarstva turizma, očekuje se da kaže da se u Hrvatskoj mora jesti hrvatsko. Našoj je županiji poljoprivreda i prehrambena industrija temelj razvoja, stoga vjerujem da vrijeme koje dolazi donosi i činjenicu da ono što se proizvede u Hrvatskoj može i mora biti potrošeno u Hrvatskoj prije svega drugoga, a ne da uvozimo i 70 posto prehrambenih proizvoda. Spremni smo za više, što pokazuju ovi naši proizvođači koji su izložili svoje proizvode – rekao je župan Tomašević, koji poziva da se u 277 naselja Požeško-slavonske županije obnovi svinjogojstvo, stočarstvo, mljekarstvo, bar po jedna farma u svakom naselju. Doručku s hrvatskih farmi u Požegi nije nazočio ministar Tomislav Tolušić, nego njegov zamjenik Tugomir Majdak, koji je pozvao sve proizvođače iz Zlatne doline da se uključe sa svojim kvalitetnim proizvodima, s proizvodima koji su proizvedeni na hrvatskim poljima, da sudjeluju u bitki za slavonski i hrvatski poljoprivredni proizvod.

– Ovim projektom podižemo i svijest potrošača da nabavljaju kvalitetne i svježe domaće proizvode, kojima je trebao najkraći put od njive i staje do potrošača. Potvrđeno je da su naši poljoprivredni proizvodi top-proizvodi u EU. Da bi tih poljoprivrednih proizvoda bilo dovoljno, moramo podići samodostatnost - rekao je Majdak te dodao kako je ponovno počela potražnja za govedima. Poslužen je i tradicionalni domaći doručak s poljoprivrednim proizvodima, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama kvalitete te proizvodi specifični za Požeško-slavonsku županiju. (AGM Kruna)

Predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja proizvoda Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi...

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike