Crna kronika
GRANIČNI PRIJELAZ BAJAKOVO

Opet crnogorski državljanin uhvaćen u švercu marihuane
Objavljeno 27. travnja, 2017.

BAJAKOVO - Na graničnom prijelazu Bajakovo u utorak je spriječeno krijumčarenje 13,96 kilograma marihuane.

Krijumčarenje droge spriječili su carinici Područnog carinskog ureda Osijek u suradnji s policijom.

- Pri ulasku u carinsko područje Unije, na temelju analize rizika, izdvojeno je osobno motorno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka, kojim je u pratnji dviju osoba upravljao crnogorski državljanin. Pregledom nadograđenog prostora, koji je bio smješten ispod stražnjeg odbojnika vozila, otkrivena je marihuana razvrstana u 22 paketa - doznajemo iz hrvatske Carine. Dva dana prije na granici kod Slavonskog Broda, u prepravljenom braniku automobila, crnogorski su državljani skrivali gotovo 19 kilograma marihuane, spremljene u 34 paketa. Od početka veljače na graničnim prijelazima u Slavoniji uhvaćeno je 11 crnogorskih državljana u krijumčarenju većih količina marihuane.

Koliko su Crnogorci umiješani u krijumčarenje droga na ovom području svjesni su i u policija koja je preklani provela akciju pod kodnim nazivom “Big devil”, u kojoj su sudjelovali policajci Službe kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske u koordinaciji s USKOK-om i policijom Crne Gore (Odsjekom za borbu protiv droge i krijumčarenja). Usporedno, policija Crne Gore pod kodnim nazivom “Lanac” provodila je istragu prema međunarodnom zločinačkom udruženju osoba s područja Zagreba, Vinkovaca, Vukovara te Crne Gore i Srbije.

Policija je u Crnoj Gori u okviru akcije pretražila više adresa, nakon čega su uhićene četiri osobe.S.Lacić

KUPOVALI DROGU U SRBIJI I CRNOJ GORI, PRODAVALI U HRVATSKOJ

Istragom je utvrđeno da su dvojica Hrvata, od kraja kolovoza 2015. do 18. travnja 2016. godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Srbije, u zajedničko djelovanje povezali ostale više osoba, kojima je cilj bila kontinuirana kupnja većih količina marihuane na području Srbije i Crne Gore te njezino krijumčarenje i preprodaja na području Hrvatske.

Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike