Mozaik
IZRADA TRADICIJSKIH FRIZURA

Natjecanje Etnofrizura Hrvatske
4. lipnja u Vinkovcima
Objavljeno 26. travnja, 2017.

U Vinkovcima 23. travnja 2017. u organizaciji Kulturnoga centra Gatalinka, održan je seminar o izradi tradicijskih frizura. Polaznici seminara mogli su sudjelovati kao promatrači ili samostalno izrađivati tradicijske frizure. U tom slučaju svaki polaznik bio je obvezan  ponijeti lutku s dugom ili srednje dugom kosom, dugački umetak od kose ili kudjelje, zatim gel, vodu, harnadle (ukosnice za učvršćivanje frizure), pamučne vrpce ili vezice za cipele.

Od 2000. godine Kulturni centar Gatalinka organizator je državnog natjecanja u izradi etnofrizura pod nazivom Etnofrizura Hrvatske. Frizeri koji sudjeluju u natjecanju na modelima izrađuju dvije vrste frizura: tradicijsku, te frizuru inspiriranu tradicijskom. Radove procjenjuje prosudbena komisija sastavljena od dva do tri frizera, visažista, te etnologa ili folklorista.

Prve tri nagrade su novčane, a sve frizure predstavljaju se javnosti na priredbi pod nazivom Etnorevija. Natjecanje se održava svake godine. Natjecanje Etnofrizura Hrvatske održat će se 4. lipnja 2017. u hostelu «Plus», od 12 sati do 16 sati.

Radovi frizera prezentirat će se publici na Etnoreviji koja se održava u kazalištu «Joza Ivakić», Ul. Hrvatskih žrtava 2, Vinkovci, u 19.30. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike