Sport
VINKOVČANI GOSTUJU U ZAPREŠIĆU

Najveća prijetnja - bivši igrači Cibalije
Objavljeno 26. travnja, 2017.
Puljić i Filipović bili su igrači odluke u međusobnim susretima ove sezone

Cibaliju danas u Zaprešiću čeka važan susret. Koliko važan, govori i činjenica kako su se Vinkovčani prema Zaprešiću otisnuli dan prije premda financije u klubu gotovo prekriva paučina.

Ipak se u ovako važnom trenutku za klub i opstanak u prvoligaškom društvu našlo novca kako bi momčad u miru dočekala susret s Interom. Trener Mladen Bartolović zadovoljno priča kako je pobjeda protiv Slaven Belupa velika psihološka injekcija njegovoj momčadi.

- Atmosfera se, u svakom slučaju, popravila, premda smo i nakon tri poraza u nizu bili pozitivni i vjerovali da možemo do pozitivnog rezultata, što smo i pokazali. Pobjedom protiv Belupa dobili smo dodatnu sigurnost i samopouzdanje i uz to smo se nakon remija Splita protiv Lokomotive primaknuli Splitu za dva koraka. Čvrsto smo na zemlji i kao što nismo potonuli nakon tri poraza, nećemo ni sada otići u nebesa. Svjesni smo da smo i dalje u teškoj situaciji, ali ćemo pokušati sve kako bismo ostvarili našu želju, a to je da i dogodine igramo u prvoj ligi.

U tri međusobna susreta s Interom ove sezone Cibalia je uspjela dva puta remizirati u Vinkovcima (3:3 i 1:1), u Zaprešiću je doživjela minimalni poraz (1:0). U svim tim utakmicama odlučivale su nijanse u korist jedne od momčadi, a u sva tri susreta sreća je bila na strani Zaprešićana. Također, Cibalia rijetko s kojim klubom u Prvoj HNL ima pozitivan skor kroz povijest, a s Interom je baš taj skor na strani Vinkovčana. Bartolovićevoj momčadi u prilog ide i to što Inter ovog proljeća nije ostvario ni jednu pobjedu, a osvojio je četiri boda iz četiri susreta. To može biti dobro za Cibaliju, ali i ne mora. U svakom slučaju, Vinkovčani moraju odigrati utakmicu sličnu onoj sa Slaven Belupom.

- Ne samo sada protiv Intera, mi moramo tako odigrati do kraja sezone, da smo tako igrali prije, možda ne bismo bili u ovako teškoj situaciji, možda bismo imali koji bod više. Sigurno je da je ovo put kojim bismo trebali ići bilo da igramo kod kuće bilo u gostima. Čeka nas dobar protivnik, koji voli igrati, poznajemo rad trenera Toplaka, jer je radio i kod nas. Trenutačno su u krizi rezultata, ne igre, sigurno je da će upravo protiv nas tražiti izlaz iz te krize. Vjerujem da će se na toj utakmici i nas nešto pitati i ako pristup bude pravi i koncentracija svih 90 minuta, smatram da možemo nešto donijeti iz Zaprešića - zaključio je trener Mladen Bartolović uoči odlaska u Zaprešić.

U momčadi Intera igra nekoliko igrača koji su svojevremeno igrali i u Cibaliji (Puljić, Filipović, Mazalović, Ottochian) i bit će zanimljivo vidjeti kako će oni odigrati taj susret. Inače, ove su sezone baš neki od tih igrača, Puljić i Filipović, bili strijelci u međusobnim susretima.

Antun Grgić

INTER - CIBALIA

Početak: 18 sati

Čović-Matković

Bosec - Žderić

Filipović - Tomašević

Komorski - Zgrablić

Čale - Čuljak

Mazalović - Muženjak

Šarić - M.Mišić

Postonjski - Vitaić

Puljić - Baša

Brlečić - P.Mišić

Kolar - Brekalo

Stadion: SRC Zaprešić

Kapacitet: 4528

Sudac: Željko Frković (Gospić)

Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike