Sport
RUKOMETNA FEŠTA U VINKOVCIMA

Spačvi u goste stiže PPD Zagreb, ali ne na ekshibiciju, nego na pravu utakmicu
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Nakon tri odigrana kola u Ligi za prvaka Hrvatske rukometaši Spačve Vinkovci nalaze se na petom mjestu poretka, od šest klubova, s dva osvojena boda koliko ima i Gorica ispred njih. No, Gorica ima bolju gol-razliku, samim tim i bolju poziciju. Vinkovčane večeras očekuje susret 5. kola, a u goste stiže najugledniji mogući suparnik - momčad PPD Zagreba. Taj je se susret prema rasporedu trebao igrati 10. svibnja, ali su “zagrebaši” zamolili raniji termin, što je Spačva naravno prihvatila.

PPD Zagreb je lani gostovao u Vinkovcima, ali samo u ekshibiciji, pravom prijateljskom susretu, nikada u službenoj utakmici. No, eto i to je došlo na red.

- Zagreb dolazi kompletan i želimo od ove utakmice napraviti feštu rukometa u kojoj će svi koji dođu na utakmicu uživati. Vjerujemo kako će samo ime PPD Zagreba privući brojne gledatelje, a na nama je da im osiguramo vrhunski ugođaj i da osjete i u Vinkovcima kako je to kada dolazi velika momčad - kaže trener Spačve Josip Mečić.

Vinkovčani ne gaje neke nade u osvajanje bar boda, ali i ne razmišljaju da budu “kanta za nabijanje”. Jednostavno, pokušat će pružiti što je moguće bolji otpor velikom Zagrebu.

- Naravno da protiv jednog Zagreba na gajimo iluzije, bilo bi to izvan pameti, ali ćemo učiniti sve kako bismo se dostojno predstavili našoj publici, ali i gostima i da se vidi kako nismo slučajno u Ligi za prvaka. Igrači su se odlično pripremili i vjerujem kako će na parketu dati svoj maksimum - kaže Mečić.

Bit će ovo susret koji bi na tribine dvorane u Vinkovačkom Novom Selu mogao privući veliki broj gledatelja. Mečić zbog toga poziva sve ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju kako bi uveličali prvi službeni susret ova dva kluba u nekom natjecanju.

- Bilo bi lijepo kada bi se tribine popunile, nadam se i da hoće, jer ne dolazi svaki dan najbolja momčad u Hrvatskoj u Vinkovce, u kojoj ima dosta reprezentativaca. Navijanje s tribina dalo bi i našim igračima dodatan poticaj da prikažu što bolju igru - poželio je trener Vinkovčana Josip Mečić.

Utakmica između Spačve Vinkovci i PPD-a Zagreb igra se danas od 19 sati u dvorani Osnovne škole “Bartol Kašić” u Vinkovačkom Novom Selu. A. Grgić

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike