Sport
ŽRK OSIJEK VEČERAS OPET U AKCIJI

Osječanke ove sezone nemaju dvije pobjede u nizu, vrijeme je da to napokon naprave
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Nakon što su prošle subote u Puli stigle do prve gostujuće pobjede, rukometašice Osijeka danas će prvi put pokušati spojiti dva slavlja u nizu ove sezone. Naime, Osječanke u 21. prvoligaškom kolu u Zrinjevcu (18 sati) dočekuju Zrinski, ekipu koja se na tablici neposredno nalazi ispred njih, na 11. mjestu. To je pozicija koju priželjkuju i u osječkom prvoligašu jer je posljednja koja garantira ostanak u najjačoj konkurenciji. No, do nje ekipi Jelene Crnov nedostaje velikih sedam bodova, što bi značilo i da ako žele zadržati bar teoretske izglede za tim plasmanom, pobjeda nad Čakovčankama večeras im je jedina opcija. Ipak, trenerica ŽRK Osijek smatra kako je nepotrebno stavljati takav pritisak na njezine uglavnom vrlo mlade igračice.

- Definitivno im nije potreban dodatan pritisak, naprotiv mislim čak da je veći “presing” na Zrinskom. Pojačali su se, doveli su i iskusnu Elez, te su već najavili kako stižu u Zrinjevac po bodove. Pobjedom nad Sesvećankama u prošlom kolu pokazali su da su u dobroj formi, ali i mi se dižemo, nije ovo izdanje u Puli slučajno došlo - pričala je u najavi današnjeg dvoboja Crnov koja će ovaj put na raspolaganju imati kompletan kadar.

Upravo bi izdanje protiv Arene moglo biti putokaz za uspjeh i protiv Zrinskog jer su osječke rukometašice konačno odigrale po željama svoje trenerice. Obrana je bila dobra, vratarka je dala doprinos, a uz sve to i u napadu su imali iznimno malo tehničkih pogrešaka - samo šest. Kada bi ponovili takvo izdanje i danas, izgledi za slavljem protiv Čakovčanki bili bi vrlo realni.

- Kada napraviš tako malo pogrešaka, uz dobru, agresivnu obranu i pratnju vratarke, onda je jasno kako praktički ne možeš izgubiti. Sada to “samo” moramo ponavljati češće. Očekujem zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, ovo je liga u kojoj gotovo svatko svakoga može dobiti, tako da vjerujem da možemo iznenaditi Zrinski i upisati nove bodove - rekla je uoči današnjeg prvenstvenog dvoboja s Čakovčankama trenerica ŽRK Osijek Crnov. G. Roguljić

Parovi 21. kola

Split 2010 - Bjelovar, Osijek - Zrinski, Sesvete Agroproteinka - Trešnjevka, Koka - Dugo Selo '55 i Lokomotiva - Umag. Ranije igrano: Zamet - Dalmatinka 35:24 i Podravka Vegeta - Arena 38:18.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike