Crna kronika
PONOVLJENO SUĐENJE BOŠKU ŠAPIĆU

Za dvostruko ubojstvo 27 godina
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Zbog teškog ubojstva dvojice mladića tijekom izlaska u narodnjački klub u Vojniću 2013., karlovački Županijski sud u utorak je na 27 godina zatvora nepravomoćno osudio Boška Šapića. Riječ je o ponovljenom suđenju za ubojstvo Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića koje je u lipnju prošle godine naložio Vrhovni sud, ukinuvši prvu presudu na 22 godine zatvora.

Sutkinja Sanda Janković kazala je, obrazlažući presudu, da je kazna mogla biti i znatno veća, ali sud je uzeo u obzir okolnost da je Šapiću psihijatrijskim vještačenjima ustanovljena smanjena ubrojivost. Također, kazala je i da iz dokaznog postupka proizlazi značajan doprinos ubijenog Horvatića pri tragičnom sukobu. Sud je zaključio i da je Šapić zločin počinio vođen ljubomorom, pozvavši se pritom na SMS-ove koje je večer prije ubojstva razmjenjivao s tadašnjom djevojkom Viktorijom Jakuš, iz kojih proizlazi da je namjeravala ostaviti Šapića i vratiti se Horvatiću s kojim je ranije bila u vezi.

Iako je Šapić na kraju postupka izrazio kajanje, sutkinja je ustvrdila da je ono bilo “samo verbalno” te da sudsko vijeće nije steklo dojam da je riječ o iskrenom kajanju.

Šapićev odvjetnik Ljubiša Drageljević najavio je žalbu na nepravomoćnu presudu. I u svome završnome govoru odvjetnik se pozvao na psihijatrijska vještačenja prema kojima nema dvojbe da je Šapić u vrijeme zločina bio u jakom afektu “steničkom i asteničkom”, odnosno u stanju jake razdraženosti i prepasti. Takvo stanje, smatra odvjetnik, nastupilo je prije svega zbog činjenice da je pokojni Horvatić isprovocirao sukob te iz automobila izvukao Šapića koji je “zbog svega doživio jaku prepast, što je rezultiralo nužnom obranom, odnosno eventualnom prekoračenju nužne obrane”. H

Iako je Šapić na kraju postupka izrazio kajanje, sutkinja je ustvrdila da je ono bilo “samo verbalno”

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike