Novosti
OSTOJIĆ VS. BUJANEC

Bujanec sudu javio da je bolestan, a onda vodio svoju emisiju
Objavljeno 25. travnja, 2017.

Velimir Bujanec, kojeg bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić privatnom tužbom tuži zbog uvrede i klevete, u utorak se nije pojavio na sudskoj raspravi jer je navodno bio bolestan. Na raspravu na Općinskom sudu u Osijeku došao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji se odazvao pozivu, te Radan Kovač, odvjetnik Ranka Ostojića. Međutim, sudac Ivan Sajter vidio ga je u emisiji koju je vodio u ponedjeljak navečer, pa će odgodu suđenja platiti Bujanec.

- Branitelj okrivljenog preko telefona je obavijestio sud da se njegov klijent neće odazvati na sudsku raspravu jer je jako bolestan i završio je na Hitnoj pomoći, navodno je imao jako visok tlak. Branitelj je upozoren da je do početka današnje rasprave (utorak, nap. a.) dužan dostaviti medicinsku dokumentaciju na temelju koje se ispričao, ali nije. Isto tako, očito je da je uživo vodio emisiju u kojoj je pratio dnevne događaje, te da se radi o čistom nepoštovanju suda. Zbog navedenog trošak odgođene rasprave ide na teret Velimira Bujanca - kazao je sudac Sajter. Iako je vukovarski gradonačelnik došao kao svjedok, nije saslušan, kao ni sudski vještak Mladen Marcikić, jer je odvjetnik Radan Kovač smatrao da bi i njegov klijent, privatni tužitelj Ranko Ostojić, zasigurno imao nekakvih pitanja, kao vjerojatno i Bujanec i njegov odvjetnik.

Nova rasprava, za koju je sudac Ivan Sajter naveo da će biti i posljednja u ovom sudskom postupku, predviđena je za 9. svibnja. Tada bi svoje iskaze trebali dati Bujanec i Ostojić, te Penava i patolog Marcikić. Inače, ovo suđenje pretvorilo se od samoga početka na suđenje za smrt Vukovarca Darka Pajčića, a dr. Mladen Marcikić trebao bi se saslušati na prijedlog tužitelja, te bi trebao dati svoj nalaz i mišljenje o uzroku smrti Pajčića. Svjedok Robert Horvat, koji je svjedočio Pajčićevu stradavanju, u međuvremenu je završio u zatvoru.S.Lacić

KOVAČ: IZNENADA JE OZDRAVIO

Radan Kovač, odvjetnik privatnog tužitelja Ranka Ostojića, kazao je da mu je javljeno da je Bujanec u teškom stanju. “Nazvao me je branitelj Velimira Bujanca i kazao da mu je javljeno da je njegov klijent primljen u vrlo teškom i za život opasnom stanju u bolnicu, te da zato neće prisustvovati sudskoj raspravi. Međutim, okrivljeni je ipak iznenada ozdravio i uspio u ponedjeljak u večernjim satima realizirati svoju emisiju”, kazao je Kovač. Dodao je da je obavijestio svog klijenta da ročišta neće biti te da zato Ostojić nije nepotrebno dolazio u Osijek.

Najčitanije iz rubrike