Regija
DONACIJA IZ AMERIKE I DUBROVNIKA

Proširenje dječjeg vrtića i novo igralište
Objavljeno 25. travnja, 2017.

VUKOVAR

U naselju Mitnica u tijeku je rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića Vukovar I, čija će površina završetkom radova biti udvostručena. Projektom je predviđena gradnja nove zgrade koja će hodnikom biti povezana s postojećom i činit će jedan funkcionalni sklop.

Dogradnju vrtića s oko 515.000 dolara financira Korpus inženjera zapovjedništva američkih oružanih snaga, dok Grad Vukovar snosi trošak PDV-a u iznosu od 129.000 dolara. Pritom je površina postojećeg dječjeg vrtića 566 kvadrata, dok je novi dio na 717 kvadrata.

– Najvažnije je što ćemo s novim prostorom dobiti mogućnost za povećanjem broja djece koja će pohađati ovaj vrtić jer je broj djece na Mitnici, što nas ipak raduje, odavno premašio kapacitete ovog vrtića. Novi dio planiran je za pet novih odgojnih skupina, tri vrtićke i dvije jasličke. Osim toga, planirane su i prateće prostorije poput sanitarija, prostorije za odgojitelje, pedagoga, spremišta i slično – rekao je gradonačelnik Ivan Penava obišavši radove. Dodao je kako će se rekonstruirati i kotlovnica koja će imati mogućnost rada na lož-ulje i zemni plin kao jeftiniji i ekološki prihvatljiviji energent.

Na Mitnici je Penava sa suradnicima otvorio i novo igralište u Petrovaradinskoj ulici. Za nabavu opreme za uređenje tog igrališta sredstva je Gradu Vukovaru donirao Grad Dubrovnik, a vrijednost donacije je 85.000 kuna. Riječ je o šestom otvorenom igralištu ove godine.

– Lijepo je što je većina igrala izrađena od drva tako da odaju dojam topline i uklapaju se s prirodom – kazao je Penava, dodavši da su građani tražili gradnju igrališta koje je djeci nedostajalo. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodao je kako u Vukovaru postoje igrališta na 56 lokacija, a obnavlja se desetak igrališta godišnje i dosad je obnovljena polovina.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana