Regija
5. LIKOVNA KOLONIJA

Za Golubicu slikao 41 umjetnik
Objavljeno 25. travnja, 2017.

VUKOVAR

U okviru građanske akcije “Šarenilom u bolje sutra” organizirana je 5. likovna kolonija u vukovarskoj Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjima Golubica. Financijski su ih podržali Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice, kao i sponzori. Na koloniji je sudjelovao je 41 umjetnik iz Vukovara, Vinkovaca, Zagreba, Splita, Imotskog, Širkog Brijega i Mostara, kao i 15-ak štićenika Golubice.

– Posebno značenje koloniji dala je nazočnost deset akademskih slikara uz sudjelovanje prof. Antuna Borisa Švaljeka, magistra likovne umjetnosti Gorana Milinkovića i prof. Davorina Radića – kazuju iz Golubice, kojima je podršku pružio i Grad Vukovar pa je gostujuće umjetnike, uz Ines Pešić u ime Slagalice, pozdravio i gradonačelnik Ivan Penava. Umjetnicima je pak ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac bila domaćin pri posjetu Muzeja sjećanja – vukovarske bolnice 1991., a obišli su i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Spomen-dom Ovčara. U suradnji s ravnateljicom Mirelom Hutinec, sudionici kolonije bili su i u Muzeju vučedolske kulture, kao i Gradskom muzeju, gdje ih je primila ravnateljica Ruža Marić.

– Svi radovi nastali na koloniji ostaju u vlasništvu UZOSIO Golubica, a svim će gostima i sudionicima kolonije ostati lijepe uspomene na druženje – zaključili su iz Golubice. S.B.

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike