Regija
4. OCJENJIVANJE VINA

Dvostruki šampion su
Vinarije Soldo Vetovo
Objavljeno 25. travnja, 2017.

VETOVO

Udruga vinogradara i vinara Veteri Castra organizirala je 4. ocjenjivanje vina članova udruge, na kojemu se ocjenjivalo 22 uzorka vina od kojih 19 graševina i tri crna vina.

– Ovo ocjenjivanje radimo samo za članove naše udruge, a i sami vinari sudjeluju u postupku ocjenjivanja. Želimo na taj način djelovati edukativno, ali i da sami vinari mogu vidjeti gdje su spram ostalih članova u proizvodnji vina, naučiti se ocjenjivati i degustirati vina, naučiti pronaći u vinu kvalitetu, ali i mane vinu – istakao je predsjednik udruge Branko Jakobović, koji i kao i svi ostali vinogradari nije zadovoljan jer im je samo noć prije veliki mraz uništio urod u vinogradima. Najviše su stradale ranije sorte, gdje od berbe neće biti ništa, dok još nešto nade ima za graševine, koje nisu tako rano potpuno napredovale, pa još postoji nada da će se možda nešto oporaviti.

Nakon završenog ocjenjivanja koje se održavalo pod rukovodstvom mr. Josipa Mesića s požeškog Veleučilišta koji je s vinarima radio i analize nakon ocjenjivanja, vina Vinarije Soldo iz Vetova pobijedila su u obje kategorije. Najbolja je bila njegova graševina berbe 2016. godine, ali i najbolje crno vino, Vetovo crno, kupaža od tri crna vina, merlota, pinoa crnog i zweigelta. Vina Gojka Solde posljednjih nekoliko godina pokazuju sve više uspjeha i sve bolju kvalitetu, osvajaju sve više nagrada, a po ovom ocjenjivanju među članovima udruge, Vinarija Soldo ove godine može očekivati i uspješnu berbu medalja.AGM Kruna

Najbolja je bila njegova graševina berbe 2016. godine, ali i najbolje crno vino, Vetovo crno

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike