Kultura
3. POPULARIZACIJSKI SIMPOZIJ

Kreativna će riznica ove godine predstaviti više od 70 sadržaja
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Vezani članci

3. KREATIVNA RIZNICA: POPULARIZACIJSKI SIMPOZIJ NA EFOS-U

Statua Vodik najboljemu prošlogodišnjemu izlagaču

NOVO PRIZNANJE - TEMATEM U ČASOPISU “TEMA”

Kreativna riznica EFOS-a Potpora izabranoga kruga koji se doslovce bori za kulturu

KREATIVNA RIZNICA ZAVRŠENA PREDSTAVLJANJEM ROMANA JASNE HORVAT I ANALIZOM OPUSA ARS HORVATIANA

Dekan Ekonomskog fakulteta pokazao kako Vilijun čitati uz pomoć pametnog telefona

Intelektualno vlasništvo jedno je od ključnih pitanja kulturne i kreativne industrije, ističu organizatori Kreativne riznice, popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije koji se treći put zaredom organizira na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Riječ je o velikom, besplatnom događanju na koji su pozvani svi zainteresirani građani, a koje odlikuje spoj suvremenog i tradicionalnog. Taj jedinstveni skup organiziran je po uzoru na tradicionalne simpozije na kojima okupljeni uzvanici o krovnoj temi simpozija raspravljaju uz prigodne zakuske i u (ne)formalnim druženjima.

Ovogodišnja je krovna tema Kreativne riznice „kemija kreativne industrije“ okupila više od stotinu izlagača koji će svim zainteresiranim građanima predstaviti više od 70 sadržaja. Izlagači su kulturni i kreativni profesionalci, amateri, stručnjaci, znanstvenici, ali i studenti, odnosno srednjoškolci, čiji dolazak u velikom broju koordinira Dora Radl-Ćućić.

Važnost takvog događanja prepoznalo je čak devet pokrovitelja čiji se obraćanje očekuje i na svečanosti otvaranja koje će biti u srijedu (26. travnja, u 19 sati), na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, upravo na Svjetski dan intelektualnog vlasništva. Na svečanosti otvorenja nazočne će pozdraviti dekan Vladimir Cini, kao i ugledni pokrovitelji, a u prigodnom glazbeno-scenskom programu nastupit će Mila Bauković, Vedran Zec, Ferdinand Buhanec i Stipe Gugić.

Njihov scenski nastup povezan je s predstavljanjem novog romana „Atanor“, osječke književnice i sveučilišne profesorice Jasne Horvat, a o kojemu će govoriti Milica Lukić i Nives Tomašević, kao i sama autorica. Događanje će moderirati Josipa Mijoč koja s ponosom ističe kako je i ovogodišnja Kreativna riznica uključila više od 90 studenata volontera te je zbog nje Ekonomski fakultet u Osijeku još jednom otvorio vrata svim zainteresiranima za budućnost kulturne i kreativne industrije.

Dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini Kreativnu riznicu ocjenjuje događanjem koji pokazuje kako je javna znanstveno-obrazovna ustanova pravo mjesto za ostvarivanje suradnje najrazličitijih dionika industrije u nastajanju. N.Vekić

BROJNI POKROVITELJI

Pokrovitelji Kreativne riznice 2017: predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Božo Petrov, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Županija osječko-baranjska, Grad Osijek i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Ovogodišnja je krovna tema Kreativne riznice „kemija kreativne industrije“

Možda ste propustili...

PREMIJERA OPERE “KOD BIJELOG KONJA”

HNK Osijek ima hit!

U IZDANJU OGRANKA MATICE HRVATSKE U BIZOVCU

"Uspomene na moje selo" Adolfa Klaića

62. GLAZBENI TJEDAN GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA OSIJEK

Na sedam će se koncerata predstaviti više od 130 učenika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROF. DR. SC. MILICA LUKIĆ I DR. SC. VERA BLAŽEVIĆ KREZIĆ

Koja tajna znanja krije 13 redaka Bašćanske ploče?

2

POSLJEDNJA GLAZBENA PREMIJERA

Praizvest će i djelo Anselma Schauflera na stihove Delimira Rešickog

3

SVEČANO OTVORENA KREATIVNA RIZNICA

Praizvedena poema “Ars Eugenium” Jasne Horvat