Osijek
“ZELENA ČISTKA” U OPĆINI ERDUT

Čistili okoliš, sadili cvijeće i otvorili park u bjelobrdskoj školi
Objavljeno 25. travnja, 2017.

Općina Erdut i komunalno poduzeće Čvorkovac organizirali su u ponedjeljak akciju “Zelena čistka” na području cijele općine, u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Anđelka Tomašević, direktorica Čvorkovca, kaže kako je okupljanje počelo ujutro u Dalju u dvorištu poduzeća Čvorkovac, odakle se krenulo s akcijom čišćenja i prikupljanja otpada. “Sadili smo kao i svake godine cvijeće kako bismo ukrasili naselje, za građane smo organizirali tradicionalni besplatni servis bicikala iza Doma kulture, a održali smo i radionicu o upotrebi zelenih otoka i recikliranja u prostorijama Doma kulture u Dalju”, kaže Tomašević.

Organizirane su i radionice s djecom iz vrtića “Mali princ” Dalj i učenicima od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Dalj. Djeca su izrađivala dinosaura i robota, kante za smeće od papira i plastičnih boca, te ispisivala poruke na papiru. Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut - lokalna razvojna agencija pomogao je u organizaciji i osmišljavanju radionica za najmlađe.

Akcije čišćenja održane su u Bijelom Brdu, gdje su uređene i zelene površine ispred Osnovne škole, a u toj je školi, na inicijativnu općinskog načelnika Jugoslva Vesića, otvoren park. U Erdutu je održana akcija čišćenja i prikupljanja otpada, a u Aljmašu u dvorištu Društvenog doma. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike