Osijek
FAKULTET ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI

Izložba zbirke knjiga zelene knjižnice
Objavljeno 25. travnja, 2017.

U okviru Dana otvorenih vrata koji će se održavati sve do 5. svibnja, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u ponedjeljak je postavljena izložba “Ekoknjiga: izložba zbirke knjiga zelene knjižnice u povodu Dana planeta Zemlje”. Budući da su predškolski odgoj i učiteljski smjer studijske grupe Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti, u gostima su bila djeca iz vrtića Stribor i OŠ Vijenac. Za njih je organizirana i edukativno-kreativna radionica “Zemlja u očima djece”. Na travi, uz stazu, svako je dijete pronašlo svoje ime i maleni paket u kojem se nalazio slatkiš. Voditelji su skupina dobili platnene vrećice, a djeca, ovisno o dobi, slikovnice ili priručnike u izdanju fakulteta. Po skupinama im je organiziran ekokviz “Bingo” kako bi provjerili znanje iz područja ekologije i zaštite okoliša. Djeci je potom predstavljena izložba pripremljena za njihovu dob. Prvi je dio izložbe bio namijenjen predškolskoj dobi te je sadržavao literaturu poput slikovnica, a izložba je potom prešla na stručnu literaturu poput monografija i biografija koje govore o zaštiti okoliša.

U ponedjeljak je u okviru Otvorenih vrata održano i predavanje “Biblija i vrijeme”, te radionica Festivala znanosti “Vrijeme za matematiku kroz igru”.

U utorak (25. travnja) u 15 sati predavanje “Osijek and the 'great world' in the 18 century” održat će izv. prof. dr. sc. Harald Heppner sa Sveučilišta u Grazu, dok će se od 12 do 15 sati održati dvije radionice u okviru Festivala znanosti (Zagonetke sa šibicama u nastavi i slobodno vrijeme, Mjerne jedinice za duljinu kroz vrijeme). E. Biglbauer/M. Barišić

Dani otvorenih vrata traju do 5. svibnja. Detaljan je program na fakultetskim mrežnim stranicama

Najčitanije iz rubrike