Regija
10. FESTIVAL HOBIJA

Zabava uz Ivu Amulića, zagorske delicije, našička vina i rakije
Objavljeno 24. travnja, 2017.

NAŠICE - U Našicama se u subotu poslijepodne i navečer šetalo, ispijalo dobro vino i rakija, kušale suhomesnate i autohtone delicije naših starih te uživalo u kulturno-umjetničkom i glazbenom programu. Naime, na Trgu dr. Franje Tuđmana održan je deseti Festival hobija. Iako je bio jubilaran, odaziv izlagača bio je nešto slabiji, ali nije posjetitelja. Na festivalu su bili izloženi štandovi našičkih udruga - Aerokluba Delta krila, Pčelarske udruge Pčela, Planinarskog društva Krndija, Udruge voćara i vinogradara i Udruge Zagoraca Kaj, a predstavila se i Udruga mladih Toni iz Đurđenovca koja je svojom zanimljivom ponudom privlačila pozornost posjetitelja.

Brojni posjetitelji uživali su u nastupima KUD-a Zagorci iz Beljevine te muške pjevačke skupine KUD-a Crkvari. Večernji program obogatio je koncert Ive Amulića, koji je i ovom prigodom oduševio publiku glasom i raznovrsnim repertoarom.

Ovu proljetnu manifestaciju organizirala je našička Turistička zajednica pod pokroviteljstvom Grada Našica. Festival hobija posjetila je pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, ali i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić i saborski zastupnik Ivan Anušić. Među gostima našli su se i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Valpova Leon Žulj. Gosti su u pratnji domaćina, direktora Turističke zajednice grada Našica Srečka Perkovića, predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, Josipa Miletića i Hrvoja Šimića, te predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Našice Josipa Mateka obišli štandove i uživali u zagorskim gastronomskim posebnostima, našičkom vinu, rakiji i medu te đurđenovačkim kreativnim uradcima. S. Fridl

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike