Regija
NATJECANJE FIŠ-MAJSTORA

Čačinački Krasni dečki skuhali najbolji fiš
Objavljeno 25. travnja, 2017.

ČAČINCI - U povodu Dana općine Čačinci, Općina, Turistička zajednica i Športsko-ribolovna udruga Klen na čačinačkim su ribnjacima organizirali tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša.

- Ove godine naš Dan općine poklopio se s Uskrsom, pa smo sve događaje u sklopu obilježavanja prolongirali za tjedan dana, a tako i ovu tradicionalnu Fišijadu. Moram pohvaliti sve članove ŠRU-a Klen koji su uložili maksimalan trud u organizaciji ove manifestacije. Sretan sam da, evo, danas mogu dati i jednu ekskluzivu: naime, u tijeku je prevođenje vlasništva zemljišta na kojem su ribnjaci s državnog na Općinu Čačinci i odmah radimo projektnu dokumentaciju za uređenje ribnjaka i okoliša. To će puno značiti i samoj udruzi, ali i promociji ribolovnog turizma općine, u čijem cilju organiziramo i ovu Fišijadu – rekao je načelnik općine Čačinci i predsjednik TZ-a Mirko Mališ.

- Posebno mi je drago da je ove godine u natjecanju isključivo domaća ekipa, a svim sudionicima i gostima prvi smo put osigurali kušanje naše prepoznatljive slavonske delicije, šarana s rašlji - kazao je predsjednik ŠRU-a Klen Renato Šafranko.

U natjecanju je sudjelovalo šest ekipa, sve iz Čačinaca. Prema prosudbi ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu Renato Šafranko, Ružica Farkaš i Dragan Kreninger pobjedu je odnijela ekipa Krasni dečki uz kuhare Davida Hercega i Stjepana Makovca, drugo mjesto pripalo je ekipi Kuglači, za koje su kuhali Branko Knežević i Ivica Žemberi, a “broncom” se okitio Tim Raketa, za koje su majstori fiša bili Josip Krsnik i Ivan Jurlina.

- Došli smo zabaviti se i uživati u prirodi, skuhali kako znamo i inače kuhamo fiš i presretni smo što smo pobijedili. Tajna dobrog fiša? Dobra riba, dobri začini, i to je to. Ma važno je da se okupio velik broj ljudi i da smo se svi zabavili i družili uz ovu sjajnu slavonsku deliciju – rekao je David Herceg. V. Grgurić

Zemljište s ribnjacima iz državnog prelazi u općinsko vlasništvo i postaje turistički adut

Ove godine slabiji ribolov

- Malo su nas u startu poremetile vremenske neprilike, pa pravi ribolov još nije počeo i još ne možemo točno reći kakva nas godina očekuje. No ove godine, ono što je sigurno, na čačinačkim će ribnjacima intenzitet ribolova biti znatno smanjen zbog radova koje planiramo, ali svakako ćemo zbog naših članova jedan ribnjak ostaviti u funkciji. Prijepis zemljišta temelj je za naš rad – o očekivanjima u novoj ribolovnoj godini zaključio je Renato Šafranko.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike