Crna kronika
SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE DROGE

U odbojniku skrili 19 kg marihuane
Objavljeno 25. travnja, 2017.

SLAVONSKI BROD - Još dvojica crnogorskih državljana uhićena su na slavonskim granicama pri pokušaju krijumčarenja veće količine droge. Posljednji slučaj zbio se u nedjelju oko 15.50 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, kada su policajci i carinici zajedno pronašli oko 19 kilograma marihuane.

- Kontrolirajući osobni automobil crnogorskih registracijskih oznaka i broja, uočene su preinake te krijumčarena roba u unutrašnjosti odbojnika. Na temelju naloga županijskog suda policijski i carinski službenici su pretražili automobil, pri čemu su u preinačenom prostoru odbojnika pronašli 34 paketa, odnosno 18.921,20 grama marihuane - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Dvojac, 37-godišnjak i 28-godišnjak koji su se nalazili u vozilu, iz policije su odvedeni u državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Prije nešto više od mjesec dana, točnije 15. ožujka, na graničnom prijelazu Slavonski Brod kod 25-godišnjeg Crnogorca pronađeno je 22,6 kilograma marihuane, koje je skrio u preinačenom spremniku za gorivo Mazde crnogorskih registracijskih oznaka. Izvučen je ukupno 41 paket s marihuanom koja je bila namijenjena tržištu zapadne Europe. Vrijednost droge pronađene u automobilu procijenjena je na pola milijuna kuna.

Jedanaest dana prije, na istom graničnom prijelazu, otkriveno je oko 13 i pol kilograma marihuane u vozilu makedonskih registracija, u kojem su se nalazila dva Crnogorca u dobi od 29 i 30 godina. U ovom slučaju pronađeno je skriveno na raznim mjestima (branicima, stražnjim dijelovima sjedala, ispod motora i slično) 20 paketa, s ukupno 13.435,1 gram marihuane.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška 11. veljače uhićena su dva Crnogorca. Toga dana carinici i policajci primijetili su preinake na određenim dijelovima osobnog automobila kojim je upravljao 33-godišnjak s kojim se kao putnik u vozilu nalazio 61-godišnjak (obojica državljani Crne Gore).

Vozilo je detaljno pretraženo, pri čemu je u dvosotrukom dnu vozila pronađeno 59 paketa, odnosno 28,5 kilograma marihuane.

Sandra LACIĆ
UZGAJAO “TRAVU”

Policajci iz Okučana dovršili su istragu nad 45-godišnjakom kod kojeg je policija, u domu i drugim prostorijama na području Općine Gornji Bogićevci, pronašla 95 grama marihuane i nekoliko stabljika indijske konoplje. Protiv 45-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

u dva mjeseca

SEDAM CRNOGORACA ZAVRŠILO JE U ZATVORU

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike