Crna kronika
NESREĆA U NAŠIČKOJ CEMENTARI

Užareno sirovinsko brašno srušilo radnika s visine od sedam i pol metara
Objavljeno 25. travnja, 2017.

NAŠICE - Radnik našičke cementare stradao je u nesreći na radu u nedjelju oko 15 sati. Radnik je teško ozlijeđen te zadržan na bolničkom liječenju.

- Pedesettrogodišnji radnik radio je na odštopavanju voda u odjeljku vruće linije tvornice. Komprimiranim zrakom ispuhivao je cijev. Došlo je do nekontrolirano istjecanja užarenog sirovinskog brašna prema 53-godišnjaku te je pao s visine od sedam i pol metara na tlo. Prevezen je u Opću županijsku bolnicu Našice, gdje su ozljede okvalificirane kao teške (prijelom lopatice i opekline drugog stupnja po nogama). Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Ovo je druga nesreća na radu u kojoj su se radnici teško ozlijedili u našičkoj cementari u posljednjih pet godina.

Naime, 26. siječnja 2012. stradala su dva radnika. Radnici zagrebačke tvrtke izvodili su radove na sanaciji dimovodnog kanala pri čemu je došlo do pada i klizanja nesretnih radnika s visine oko 11 metara. Radnici su čistili tzv. šamot zračnim pištoljima, a u jednom trenu veći komad šamota odlomio se i pao na radnike.

Ozlijeđenim Zagrepčanima u dobi od 62 i 48 godina pomoć je pružena u našičkoj bolnici. Stariji radnik zadobio je teške, a mlađi lakše ozljede te su zadržani na liječenju.S.Lacić

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike