Kultura
NOĆ KNJIGE U BELIŠĆU

U čast čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga
Objavljeno 25. travnja, 2017.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove je godine sudjelovala u obilježavanju manifestacije Noć knjige. Počelo je kreativnom radionicom koju je vodila knjižničarka Dijana Milišić-Zečević. Trinaestero osnovnoškolaca drvene je kutijice ukrašavalo shabby chic i salvetnom tehnikom.

Potom je otvorena izložba fotografija Udruge za umjetnost i kulturu ZUM Belišće, a stihove su kazivali belišćanski pjesnici iz sekcije Vers. Ravnateljica knjižnice Vlasta Putar rekla je nekoliko riječi o Noći knjige i zahvalila svima na dolasku, a članica udruge ZUM Ana Vazdar ispričala kako je nastala izložba, koju je otvorio predsjednik udruge ZUM, Vlado Jung. Fotografski se radovi i stihovi koje su napisala djeca na radionici kreativnog pisanja koju vodi profesorica Vesna Liker-Dojkić, mogu pogledati do kraja travnja.

Večer je bila rezervirana za gastroužitke - kušanje malih kanapeića od voća, povrća, domaćeg tvrdog dimljenog sira i slično. Bilo je i napitaka od voća i povrća. Knjižničarke su pripremile i mnoštvo knjiga iz fonda knjižnice o različitim načinima zdrave prehrane.

Noć knjige organizirana je kako bi se bar na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje. L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike