Kultura
ZAVRŠEN 17. NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL

“Bajka o Žar ptici” najbolja predstava
Objavljeno 24. travnja, 2017.

Svečanom dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika u zagrebačkom je Gradskom kazalištu Žar ptici završio 17. međunarodni Naj, naj, naj festival, a najboljom predstavom proglašena je “Bajka o Žar ptici” GK Žar ptice, koja je osvojila i nagrade za najbolju režiju (Ivica Boban) te sporednu mušku ulogu (Zoran Pribičević). O najboljima u 11 kategorija odlučio je stručni žiri: Želimir Mesarić, Bojana Radović, Marija Sekelez, Mia Mitrović i Marko Makovičić.

Tri nagrade osvojila je i predstava “Pola Pola” Teatra Exit, Teatra Poco Loco i KD Pinklec, koja je Dunji Fajdić donijela nagradu za najbolju glumicu, Maji Katić za najbolju sporednu žensku ulogu, a za istu predstavu nagrađena je i Milena Begovac, nagradom za najbolji tekst. Nagrada za najboljeg glumca pripala je Fernandu Morenu za uloge u predstavi "Super junak" u izvedbi teatra El perro azul iz Španjolske.

Nagradu za najbolju zajedničku glumačku igru osvojili su Yuval Cohen i Amnon Wolf za predstavu "Susjedi" u izvedbi Nephesh teatra i Mofa teatra iz Izraela. Najbolju scenografiju napravila je Vesna Šuput za predstavu "Ima da te ima" Istarskog narodnog kazališta Pula, dok je najbolji ukupan umjetnički dojam s naglaskom na kreativnu i inventivnu animaciju ostvario Marko Dukić u predstavi "Pustolovine Boleta Komete" iz Banje Luke.

Dodijeljena je i nagrada za kreaciju lutaka, i to Ani Sekulić za predstavu "Zagrebački vremeplovci" u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka. (Hina)

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike