Autoglas
PREMIJERA

Citroën C5-Aircross: SUV nove generacije
Objavljeno 25. travnja, 2017.
Revolucija započeta modelima C4 Cactus i C3 nastavlja se i na dugo očekivanom SUV modelu koji je spreman za tržište

Nakon koncepta C-Aircross na ovogodišnjem Ženevskom salonu, Citroën nastavlja svoj svjetski pohod na segment SUV-ova premijernim otkrivanjem novog C5 Aircross. Svjetski fenomen koji čini gotovo četvrtinu svjetske prodaje, SUV ambiciozno odgovara na očekivanja kupaca koji su u potrazi za bijegom od svakodnevice i sigurnošću. U tu se svrhu oslanja na jasno prepoznatljiva obilježja kao što su veliki kotači, snažan i zaštitnički dizajn, vladanje cestom.

Robustan i snažan vanjski dizajn ne ostavlja mjesta ni za kakvu oholost, zahvaljujući posvemašnjoj ravnoteži njegova oblika istaknutog visoko postavljenim poklopcem motora, međuosovinskim razmakom od 2,73 metra, kratkim prevjesima, fluidnim i prirodnim oblicima uz pojedine snažne vizualne elemente. Kabina sve putnike istinski poziva na putovanje: prostor je jednostavan i svijetao zahvaljujući panoramskom krovnom otvoru, prednja su sjedala grijana i opremljena masažnom funkcijom, udobna stražnja klupa nudi prostor za noge izvanredne udobnosti, a sve je obavijeno pročišćenim ozračjem zahvaljujući obradi kvalitete zraka.

C5 Aircross opremljen je vrlo čitljivom digitalnom instrumentnom pločom TFT od 12,3’’ i kapacitivnim dodirnim zaslonom HD od 8’’ te nudi tehnološki najnaprednije sustave za pomoć u vožnji: aktivno sigurnosno kočenje, aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje... Uz funkcije Grip Control i Hill Assist Descent Control, koje omogućuju bezbrižno napuštanje utabanih staza, C5 Aircross bit će prvi CITROËN opremljen tehnologijom Plug-in Hybrid PHEV.

Otkriven na Šangajskom salonu, C5 Aircross bit će pušten u prodaju u Kini u listopadu 2017. Njegov ulazak na europsko tržište predviđen je za drugu polovinu 2018. godine.

Milan BUGARIĆ

Dužina: 4,50 m

Širina: 1,84 m

Visina: 1,67 m

Međuosovinski razmak: 2,73 m

Volumen prtljažnika: 482 l