Osijek
PRODAJA DRŽAVNIH STANOVA

Otvorena licitacija - vlasnici 11 nekretnina bit će poznati danas
Objavljeno 24. travnja, 2017.

Ministarstvo državne imovine zaključilo je mogućnost razgledanja 11 stanova u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osijeka, za koje je ove godine upućen javni poziv za kupnju. Započela je licitacija preko zatvorenih ponuda, a krajnji je rok za konkuriranje 24. travnja do 14 sati.

Među 11 stanova čak je njih pet na adresi Strossmayerova 139, u objektu na uglu Strossmayerove i Kanižlićeve ulice koji slovi kao jedan od najzapuštenijih u širem centru grada. Naime, ta je danas gotovo ruševna kuća građena od prijesne cigle, točnije od blata, te je trenutačno neuvjetna za stanovanje. Tu su stanovi površine od 20 do 70 četvornih metara, čija se cijena kreće od 50 do 175 tisuća kuna. No, kako uz stanove dolazi i površina od približno 1000 četvornih metara dvorišta, ne čudi kako je među onima koji su nekretninu došli razgledati bilo i predstavnika građevinskih tvrtki zainteresiranih prvenstveno za zemljište na odličnoj lokaciji za tek 485.000 kuna, ili oko 62.000 eura.

Na prodaju je država u Osijeku ponudila i dva stana na adresi Južno predgrađe 19 koji se sastoje od sobe, kuhinje i drvarnice, a početna im je cijena 57.462 kune, odnosno 7500 eura. Stanovi su bez sanitarnog čvora pa potencijalni kupci nisu krili nezadovoljstvo zbog tog nedostatka. Očekivano, najveći su interes Osječani pokazali za stanove uvjetne za stanovanje - jednosoban u Adamovićevoj na petom katu, s početnom cijenom nešto nižom od 157.000 kuna, ili oko 20.000 eura, te stančić od 20 četvornih metara u potkrovlju na Šetalištu kardinala Franje Šepera 7 po početnoj cijeni nešto nižoj od 93.000 kuna, ili oko 12.000 eura. I. Solar

TKO ODUSTANE, OSTAJE BEZ JAMČEVINE

Ponude će se otvarati u Ministarstvu državne imovine dana 24. travnja u 14 sati, a one poslane poštom prije posljednjeg dana određenog za predaju, koje će biti primljene nakon isteka roka za podnošenje ponuda, smatrat će se zakasnjelim ponudama i neće se razmatrati. Uz ponudu potrebno je priložiti dokaz o uplaćenoj jamčevini. Obvezujuća ponuda mora biti potpisana, ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne cijene. Najboljim će se ponuditeljem smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu. Ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane od svoje ponude, gubi pravo na jamčevinu. U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja, najboljim će se ponuditeljem smatrati sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja. Ako pristignu dvije identične potpune ponude, s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku od tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude, kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike