Osijek
EKONOMSKI FAKULTET

Studentima nagrade za najbolji plan za Čaroliju svjetlosti
Objavljeno 23. travnja, 2017.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana su izlaganja najboljih studentskih projekata te su podijeljena priznanja studentima za najbolji Marketinški plan za Čaroliju svjetlosti.

Fakulteti su odavno postali puno više od mjesta na kojem se dobiva teorijsko znanje, što se vidi iz toga da je danas sve veći naglasak na primjeni teorijskog znanja u praksi. To uviđa i izv. prof. dr. sc. Helena Štimac, koja je u proteklih nekoliko godina u sklopu kolegija na kojima predaje omogućila studentima rad na rješavanju poslovnih slučajeva poduzeća iz Hrvatske.

- Cilj je ovakvih studentskih projekata povezivanje teorije i prakse. Danas studenti trebaju dobiti više nego što mogu pročitati u knjizi ili pronaći na internetu. Upravo ovakvim suradnjama s poduzećima nastoji se studente uvesti u stvarne poslovne prakse te im omogućiti rješavanje problema s kojima se suočavaju poduzeća. S druge strane, poduzeća dobivaju svježe i inovativne ideje te širu sliku o svom poslovanju jer često nisu svjesni svojih prilika i problema zbog svoje subjektivnosti i emotivne povezanosti s poduzećem - kaže prof. Štimac.

Najsvježiji je primjer suradnje studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku i poduzeća u RH, organizirane od Katedre za marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, suradnja s Čarolijom svjetlosti. Čarolija svjetlosti, brend tvrtke Maestro nastao 2014. godine, nudi rasvjetu za vjenčanja, rođendane, domjenke, proslave, evente i slično.

- Studenti su pokazali izuzetno znanje i dali pregršt modernih i inovativnih marketinških rješenja koja će zacijelo imati veliki utjecaj u budućem razvoju moje tvrtke – kaže Danijel Čehajić, vlasnik Čarolije svjetlosti.

Najuspješniji u kreiranju marketinških planova bili su: Ana Šokac, Antonela Oužecky, Nikolina Milković i Antonio Kursar; dok su drugo mjesto podijelili: Marta Botkuljak, Ines Jacoby, Nives Raspudić i Kristina Sendić te Bruno Budimir i Boris Greger, doznajemo od Anamarije Milković iz studentske udruge Bookmark. J.P.

Najčitanije iz rubrike