Osijek
“SIGURNA VOŽNJA 2017”

Djecu upozorili na
opasnosti u prometu
Objavljeno 22. travnja, 2017.

Osnovnoškolci su danas naučili kako se biciklom vješto upravlja i sigurno ponaša u prometu. Naime, Policijski moto klub Osijek je za njih organizirao vrlo zanimljivu aktivnost “Sigurna vožnja 2017” postavivši na Trgu slobode poligon za vježbanje vožnje i malo im „zaklomplicirao“ postavljenim preprekama koje su morali svladavati.

Željko Vitovski, glasnogovornik Policijskog moto kluba Osijek, kaže kako su sva djeca na dobitku jer su osim onog najvažnijeg – znanja i vještine – dobili i prigodne nagrade za sudjelovanje.

I ove je godine Policijski motoklub Osijek osigurao nagrade za najbolje: prva je nagrada za mlađu skupinu rođendan u McDonald'su, a za više razrede romobil za odrasle sponzora Parfumerije Marie. Kao i do sada, na ovoj sedmoj po redu manifestaciji, biciklisti iz nižih razreda (od prvog do trećeg) polagali su samo poligon vožnje spretnosti, a viši razredi (od četvrtog do osmog) uz poligon imali su provjeru znanja o prometu, u suradnji s HAK-om.

- Već sedam godina organiziramo “Sigurnu vožnju” – poduku za djecu od prvog do osmog razreda, kako bi preventivno djelovali i izbjegli moguće katastrofalne posljedice u prometu. Fino smo se i ovaj puta zabavili, podijelili darove, počastili se sokovima McDonald'sa i bombonima… Svašta smo im prepremili, ali glavni cilj je bio djecu upozoriti na opasnosti u prometu. Akcija nam se zove Sigurno u prometu jer danas imamo jako puno bicikala u prometu i puno biciklističkih staza pa nam je cilj djecu podučiti da gdje god na pješačkom prijelazu stoji znak Stop moraju sići s bicikla i prijeći ulicu, ne smiju imati slušalice u ušima, ne smiju razgovarati mobiltelima. To su osnove, primijećeno je da najviše zbog toga stradavaju u prometu. Zato mlade od malih nogu upozoravamo kako se trebaju ponašati. Tijekom ovih godina vidjeli smo da smo uspjeli smanjiti neželjene slučajeve, a i naša policija svojim akcijama za djecu i mlade djeluju s istim ciljem. Vjerujem da će se sada uvesti akcije i za mopediste. Važno je od prvih dana, odnosno prvih vožnji na  biciklu steči prometnu kulturu koja će pridonijeti sigurnosti sudionika – ispičao nam je glasnogovornik Željko Vitovski. D.Pejić

Najčitanije iz rubrike