Regija
I VINKOVCI DIO GLOBALNE AKCIJE

Akcija ''Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš"
Objavljeno 22. travnja, 2017.

VINKOVCI

Na pristupnoj cesti uz šumu Leskovac, Mjesni odbor Vinkovačko Novo Selo, održao je akciju  ''Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš''.  Akcija se provodi u sklopu globalne akcije Let's do it! koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

U Hrvatskoj akciju koordinira Udruga Žmergo iz Opatije, a inicijativi koju podupire Grad  Vinkovci zajedno s volonterima pridružio se i zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić koji je između ostalog rekao:
''Već šestu godinu za redom Grad Vinkovci se uključio u ovu akciju s kojom želimo pokazati da trebamo dizati ekološku svijest. Stoga je ova akcija hvalevrijedna i potiće da kroz medijski prostor ljudi razmisle kako ne smiju bacaju smeće na nepredviđena mjesta. Na žalost, vidimo da još ima puno onih koji umjesto u kontejnere smeća bacaju oko njih. Moramo to suzbiti na sve načine,  a ovo je ujedno bila dobra prilika da potaknemo volontere da se uključe u ovakve akcije, rekao je Bosančić.

Grad Vinkovci želi podići razinu samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, pojačati međusektorsku suradnju u području zaštite okoliša i prirode kroz izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za kvalitetno odrastanje mladih, kako bi bili dio zajednice koja brine o sebi i svojoj budućnosti.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike