Sport
A-1 HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

Posljednja runda s nekoliko nepoznanica
Objavljeno 22. travnja, 2017.

Već duže vrijeme zna se kojih će osam momčadi igrati u doigravanju za košarkaškog prvaka Hrvatske. No, ne zna se još s kojih će pozicija krenuti neke momčadi u play off, ali sve dvojbe razriješit će posljednja, 26. ligaška runda, koja se kompletna igra u nedjelju, s početkom u 18 sati.

Briga oko plasmana nemaju Vrijednosnice Osijek, koje su sedmo mjesto potvrdile prije tri dana pobjedom nad Zagrebom. Stoga se na gostovanje kod šibenskog Jollyja ne ide pod rezultatskim pritiskom, ali sa željom da se odigra kvalitetna utakmica protiv sastava koji je ostao dužnik iz prvog dijela sezone. Posljednjih dana 2016. godine “bankari” su bili gosti Gradskog vrta, gdje su s(p)retno stigli do pobjede 64:62. Imali su “brokeri” napad za pobjedu, ali tri sekunde prije kraja dodavanje kapetana Aljoše Šarca prema Jalenu Robinsonu nije prošlo i Šibenčani su s jednim pogođenim “slobodnjakom” potvrdili pobjedu.

- Bilo bi odlično kada bismo i u nedjelju odigrali tako zanimljivu i ravnopravnu utakmicu. Domaćin je trenutno na trećem mjestu, gdje želi i ostati i uoči doigravanje, ali za to će mu trebati pobjeda. Ako je želi, morat će se pomučiti, iako nemamo imperativa, na Baldekin ne idemo na izlet, Vladimir Krstić, trener “brokera” koji se nakon završetka utakmice neće ni vraćati kući. Kako sljedeći tjedan starta doigravanje, a Osječani će sigurno igrati protiv nekog kluba iz Dalmacije (Split ili šibenski dvojac), odlučili su ostati na hrvatskom jugu, gdje će saznati i protiv koga će igrati u četvrtfinalnoj seriji.

U preostalim dvobojima 26. kola sastaju se: Zadar - Alkar (Sinj), Cedevita (Zagreb) - Šibenik, Cibona (zagreb) - Split, Zabok - Hermes Analitica (Zagreb), Zagreb - Gorica i Kvarner 2010 (Rijeka) - Škrljevo. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike