Sport
PREMIJER LIGA ZA PRVAKA

Našičani mogli i bolje protiv prvaka
Objavljeno 21. travnja, 2017.

U derbiju Lige za prvaka PPD Zagreb je lakše nego se očekivalo dobilo NEXE. Zagrepčani su od 12. do 17. minute serijom 5-0 utakmicu usmjerili u željenom smjeru i još jednoj pobjedi protiv Našičana. Iako, mora se reći, igrači NEXE-a od prve su se minute dobro suprotstavili i drugo poluvrijeme bili potpuno ravnopravni. Konačnih “minus sedam” možda i nije realna razlika u odnosu na sve viđeno. No, što je tu je. Ovo je bila samo jedna u nizu utakmica Lige za prvaka, a naporni tempo u nedjelju donosi novi izazov – u Našice dolazi Gorica.

Krila PPD-a, Horvat i Marković, bili su najbolji strijelci utakmice, dok je kod Našičana najučinkovitiji bio pivot Halilković. S druge strane, za utjehu, vratar Lorger imao je najviše obrana.

Jedan od najiskusnijih Našičana Saša Barišić-Jaman postigao je tri pogotka. Smatra da i nije izgledalo loše, premda su brojne tehničke pogreške Zagrebu omogućile lagane golove.

- Pokazali smo kako možemo igrati protiv njih i trebali bismo se, kako je rekao trener, osloboditi neke kočnice koju imamo u ovim derbijima. U konačnici, nitko od nas u Zagrebu nije očekivao pobjedu. Moramo raditi i popravljati našu igru, mislim da smo na dobrom putu. Nova prilika je Gorica, to je novi izazov za nas i naše navijače koje i ovom prigodom pozivam da dođu u što većem broju i budu naš osmi igrač. Njihova podrška nam mnogo znači, pa da skupa odemo na pobjedu, druge nam nema – rekao je Barišić-Jaman. S. Sobodić

PPD Zagreb                    30  (15)
NEXE                             23  (9)

ZAGREB – Kutija šibica. Gledatelja 500. Suci Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek).

PPD Zagreb: Mrakovčić 2, Kontrec 1, Vori 4, Stevanović (4 obrane) 1, Šebetić, Marković 6 (2), Skok (2), Strbad, Horvat 6(1), Šušnja, J.Valčić, T.Valčić, Mandalinić 5, Miklavčić 1, Markoski, Pavlović 4.

NEXE: Lelić, Eter 2, Zrnić 1(1), Barišić Jaman 3, Manci Mičević 1, Sršen 3, Lorger (8), Božić Pavletić 1, Sakić 2, Halilković 4, Vegar 2, Špiler 3, Vešligaj (1), Bolanča, Herceg 1, Greganić.

SEDMERCI: PPD Zagreb 4 (3), Nexe 2 (1); ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 6 minuta (J.Valčić 2+2, Vori 2), Nexe 8 minuta (Sakić 2+2, Božić- Pavletić 2, Vegar 2).

Možda ste propustili...

TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Luka Modrić: Nova iskušenja bit će test karaktera