Sport
ŽDRIJEB POLUFINALA LIGE PRVAKA

Opet madridski derbi, Monaco na Juventus
Objavljeno 21. travnja, 2017.

U polufinalu Lige prvaka gledat ćemo reprizu lanjskog finala između madridskih rivala Reala i Atletica, dok će o drugome finalisti odlučivati Monaco i Juventus. To je rezultat jučerašnjeg ždrijeba u Nyonu, koji je u borbi za mjesta u Cardiffu spojio klubove s već prijašnjim iskustvom međusobnih ogleda u ovom natjecanju.

To posebice vrijedi za madridske dvoboje, već četvrtu sezonu uzastopce u Ligi prvaka, nakon kojih je svaki put do sada slavio Real. Posebno su “slatke” pobjede za “kraljevski” klub bile u dva dramatična finala (2014., 2016.), prvog nakon produžetaka, a prošlogodišnjeg poslije jedanaesteraca. Real je od gradskog rivala bio uspješniji i u četvrtfinalu 2015., kao i u polufinalu 1959. te će i to biti dodatni motiv Atleticu za “osvetu” te pravi način za “umirovljenje” Vicente Calderona, uoči prelaska na novi stadion. Bit će to i dvoboj hrvatskih reprezentativaca od kojih su Luka Modrić i Mateo Kovačić (Real Madrid) već podizali trofej prvaka, dok tome tek teži Šime Vrsaljko (Atletico Madrid). Real lovi svoje 15. finale (11 naslova), a Atletico četvrto.

I u drugom polufinalu sučelit će se naši reprezentativci, Danijel Subašić važna je karika Monaca, a Mario Mandžukić Juventusa, u čijim je redovima još i ozlijeđeni Marko Pjaca. Lideri francuskog i talijanskog prvenstva također su ranije igrali međusobno, oba puta uspješniji je bio torinski klub - u četvrtfinalu 2015. te polufinalu 1998. Juventus se bori za svoje deveto finale (dva naslova), a Monaco drugo. Bit će to i dvoboj najefikasnijeg napada Europe (Monaco) protiv zasigurno najbolje obrane. G. Roguljić

Polufinale Lige prvaka

Real Madrid - Atletico Madrid (2. i 10.5.)

Monaco - Juventus (3. i 9.5.)

Finale je u Cardiffu, 3. lipnja

Mitrović tragičar, ozljeda Ibre

Čak su tri uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige otišle u produžetke, a jedna od njih odlučena je jedanaestercima. “Rulet penala” odlučivao je u Istanbulu, gdje je Lyon bio uspješniji od Bešiktaša, a u domaćim je redovima jedan od tragičara bio Matej Mitrović, koji nije iskoristio jedanesterac u osmoj seriji. Manchester United nakon produžetaka izbacio je Anderlecht, ali je ostao bez Zlatana Ibrahimovića i Marcosa Roja, koji su ozlijedili koljena.

Rezultati: Schalke - Ajax 3:2 (2:0) nakon produžetaka (ukupno 3:4), Genk - Celta 1:1 (3:4), M. United - Anderlect 2:1 (1:1) nakod produžetaka (3:2), Bešiktaš - Lyon 6:7 (2:1) nakon jedanaesteraca (3:3).

Polufinale Europske lige

Ajax - Lyon

Celta - Manchester United

Polufinala se igrtaju 4. i 11. svibnja, a finale 24. svibnja u Stockholmu.

Najčitanije iz rubrike