Osijek
FINANCIRANJE “PROJEKTA OSIJEK”

Za drugu fazu višeod 250 milijuna kuna
Objavljeno 22. travnja, 2017.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike u četvrtak je donesena odluka o financiranju druge faze projekta razvoja vodoopskrbe i odvodnje u Osijeku. Kako se ističe u priopćenju za javnost, odluku o financiranju projekata u Osijeku i Poreču donio je ministar Slaven Dobrović, i ukupno su vrijedni 609 milijuna kuna koji će se sufinancirati EU sredstvima kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Provedba projekata u Osijeku i Poreču počela je i sufinancirala se kroz prethodni Operativni program Zaštita okoliša 2007.-2013., a donošenjem je odluka o financiranju druge faze stvoren preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja sredstvima Europske unije u idućem razdoblju.

“Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka – Faza II“ ukupno je vrijedan 250,849.670 kuna s PDV-om, a sufinancirat će se sa 73,09 posto iznosa prihvatljivih troškova”, priopćilo je Ministarstvo.

Projekt Osijek obuhvaća potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda gradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te gradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode.

- Ovim odlukama omogućujemo nastavak realizacije dva iznimno važna projekta kroz koja će se nastaviti izgradnja vodnokomunalne infrastrukture u Osijeku i Poreču. To će pridonijeti povećanju kvalitete života stanovnika ovih dvaju gradova i većoj razini zaštite okoliša - rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović. D.Pav.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike