Mozaik
TWILIGHT LABAMBA U KLUBU EXIT

Osječki Pullover promocija albuma “Hully Gully”
Objavljeno 22. travnja, 2017.

U sklopu kratke turneje “Labamba Attack”, kojom promovira svoj aktualni album “Hully Gully”, osječki bend Pullover u nekoliko mjeseci obišao je Mostar, Županju, Bjelovar, Zagreb, Gospić, Viroviticu i Đakovo, gdje je na svojim koncertima zabavljao publiku punk rock-obradama poznatih hrvatskih dance hitova iz 1990-ih.

Posljednja postaja ove turneje je Osijek, koju će zatvoriti koncertom u klubu Exit ove subote, 22. travnja. Podršku na koncertu koji će započeti u 22 sata, pružit će im šibenski hardcore punk-bend Ponte de Carla, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Od 2008. godine, sve do sada, bend Pullover održao je brojne samostalne koncerte i sudjelovao na festivalima diljem Hrvatske, kao što su Petkotine, Viva la Pole, Pannonian Challenge i Barufe. U devet godina postojanja, izdali su tri studijska albuma: Pullover 2011., Saundtrek za labambu i Hully Gully. Posljednji album Hully Gully, snimljen je u studiju Piknik u Novom Sadu te sadrži obrade klasika hrvatske dance glazbe u punk rock-aranžmanu, poput onih Emilije Kokić, Mandi, Ivane Banfić, Denis i Denis te Ivane Plechinger, a dostupan je na YouTube kanalu benda.

Iako se sastav benda tijekom godina redovito mijenjao, i to na pozicijama vokala, bas-gitare i bubnjeva, bend se ipak održao i nastavlje dalje.

- Trenutačno nas je četvero u postavi: Tea Mačić (vokal), Andrej Paulus (bubanj), Ivan Đunđa (bas-gitara) i Ivan Selci (lead gitara). Što se tiče izmjene članova tijekom devetogodišnje karijere, od originalne postave ostali smo samo bubnjar i ja, tvorci samog benda – objašnjava Selci te ističe da su se neki od članova zadržali duže, a neki kraće vrijeme.

- Žalimo li? Nikako. Tako je moralo biti. S nekim bivšim članovima se i dalje intenzivno družimo, s nekima jednostavno ne. Život, što drugo - poručuje Selci.

Pitali smo ga prema kojim kriterijima odabiru pjesme koje će obrađivati.

- Kriterije za odabir pjesama baš i nemamo. Što nam prvo upadne u uho to ide direktno u daljnju obradu. Nekad smo se motivirali onim: što lošija pjesma to bolja obrada, no, odrasli smo - kaže Selci.

Zanimalo nas je što riječ „labamba“ predstavlja za njih, budući da se pojavljuje i u naslovu turneje, koncerta, ali i jednog od albuma.

- Riječ labamba koja nas prati, označava jedan novi početak, zbližavanje i duhovni mir. Pod okriljem te riječi ljudi se socijaliziraju, nadahnjuju, podržavaju i zabavljaju – objašnjava Selci te poziva sve ljude željne zabave da dođu iskusiti pravu labambu na subotnjem koncertu.

Jasenka PEJAKOVIĆ

Što nam prvo upadne u uho to ide direktno u daljnju obradu, kaže Ivan Selci

Najčitanije iz rubrike