Mozaik
MARIN JURIĆ-ČIVRO GLAZBENIK IZ VIROVITICE U SHOWU “A STRANA”

Kad me Josipa Lisac pohvalila
za izvedbu, nisam se snašao,
gotovo sam se rasplakao
Objavljeno 22. travnja, 2017.

Odmah nakon prvog nastupa u showu “The Voice” vidjelo se da je riječ o megaglazbenom talentu, dečku koji je rođen da bude zvijezda. Otpjevati može baš sve, sjajno se snalazi na pozornici, a ono što ga čini posebnim je činjenica da živi glazbu i da je ostao svoj, običan i jednostavan.

Riječ je, dakako, o sjajnom mladom glazbeniku iz Virovitice Marinu Juriću-Čivri koji svakim novim nastupom oduševljava, a njegovu veliku glazbenu budućnost prepoznali su i poznati hrvatski glazbenici u showu “A strana” HRT-a. Uhvatili smo malo Marinova vremena i pokušali doznati što se oko njega događa ovih dana.

Kakvi su ti dojmovi sa snimanja showa "A strana" HTV-a?

- Snimati “A stranu” je veliki gušt i jedno prekrasno iskustvo. Sam koncept emisije jako mi se svidio i mislim da je baš takvo nešto trebalo na TV-u! Uživam biti dio te priče i zapravo s nestrpljenjem čekam svako novo snimanje.

Kakav je osjećaj kad te pohvali originalni izvođač čiju pjesmu si pjevao? Recimo, Josipa Lisac.

- Kad mi je Josipa Lisac uputila niz onih prekrasnih riječi, nisam se jadan snašao, umalo sam se rasplakao. Nisam to očekivao od nje, ali samo mogu reći da je strašno poštujem i divim se njezinu radu i stasu. A dobiti bilo kakvu riječ kritike od tih ljudi doista ima veliku snagu. Pogotovo ako pohvale izvedbu u kojoj si pjevao pjesmu koju su pisali. Naučio sam štošta u samo par emisija!

U showu imaš prilike pjevati i pjesme lakih nota iz nekih davnih vremena, koje su posve drukčije od tvojih. Je li ti to teže nego pjevati pjesme novijeg datuma?

- Pjevao sam vrlo različite pjesme, tako je. Izazov je, i te kakav! Pjesmu koju dobijemo moramo dobro upoznati kako bismo je mogli prezentirati i oblikovati u našem izričaju. No ipak, plan je bio da se ne bježi previše od originalnih tonova kako bi se osjetila prava čar pjesme.

Što ti je dosad bio najveći izazov kad je riječ o nastupima u showu?

- Najveći zalogaj u showu “A strana” bila mi je pjesma "Gdje Dunav ljubi nebo". Stvarno nije laka za pjevati i vrlo je emotivna. Imao sam u sebi dozu adrenalina i treme jer je i sama Josipa mogla čuti moju izvedbu. A najčudnije mi je bilo pjevati "Kad si kupim mali motorin". Nikada nisam pjevao pjesme takvog zvuka, no vrlo pozitivno iskustvo. Jedan radostan trenutak i simpatična mi je pjesmica.

Što ima novoga u tvojoj karijeri? Koji će biti novi singl/spot...

- Upravo ovog tjedna radim na novom singlu. Sve ide prema planu, tako da mislim da će ubrzo i biti lansirana! Pjesmu ćemo popratiti videouratkom, o svemu ću pisati kada bude gotovo.

Kakve planove imaš za ovo ljeto?

- Ljeto ću sigurno marljivo raditi, pisati i uživati u glazbi. Imam pun raspored, pa ću samo križati datumei putovati posvuda.

Vladimir GRGURIĆ

novi singl

RADIM NA NJEMU OVOG TJEDNA

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda