Regija
U SVIJETU IVANINIH BAJKI

“Sunce djever...” na nedjeljnom otvorenju
Objavljeno 22. travnja, 2017.

SLAVONSKI BROD

Ove godine obilježava se 143. obljetnica rođenja brodske književnice Ivane Brlić–Mažuranić. Već tradicionalno, u spomen na poznatu dječju spisateljicu, Grad Slavonski Brod u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama organizira Dječje svečanosti “U svijetu bajki Ivane Brlić–Mažuranić”.

Program otvorenja počinje u nedjelju, 23. travnja, u 16.30 sati na glavnom gradskom trgu, a kao i ranijih godina tom prilikom bit će održano i tradicionalno podizanje zastave Dječjih svečanosti te će ključ grada biti predan djeci na tjedan dana. Premijera predstave “Sunce djever i Neva Nevičica” Kazališne radionice “U svijetu bajki…” je u 18 sati. Režiju potpisuje Mario Kovač, dramaturgiju Martina Jurišić, a koreograf je Branko Banković. Autorica kostima i scenskih rekvizita je Nikolina Miletić, a predstavu izvode odrasli glumci Darija Vlajnić i Matej Safundžić, učenici brodskih osnovnih škola, Studio za klasični i suvremeni ples “Brodski leptirići” i plesna skupina “Sinovi”. Producent je Hrvoje Špicer, a organizator Kazališno-koncertna dvorana “Ivana Brlić Mažuranić”. Predstava će biti izvođena za učenike svakodnevno u vrijeme trajanja manifestacije od 9.30 i 11 sati.

Program Dječjih svečanosti traje do subote, 29. travnja, a najmlađi će imati priliku vidjeti izložbe, kazališne predstave, likove iz bajki na gradskom Korzu, sudjelovati u radionicama, slušati bajke koje će im pričati bajkopričalica i mnoge druge zanimljivosti. Slavonski Brod će posjetiti nekoliko tisuća djece i mladih.

Popratni programi u organizaciji Turističke zajednice su: glazbeno-scenski performans “Trenkova priprema za bitku”, programi živuće povijesti s kostimiranim likovima iz Ivaninih bajki, mađioničarski programi te radionice izrade licitarskih srca, programi živuće povijesti s kostimiranim likom Dragutina Tadijanovića u dječačkoj dobi.

Kao i svake godine bit će nagrađeni autori najboljih literarnih te likovnih radova, a neće nedostajati ni radionica za djecu, od one quiling, novinarske, likovne, video i fotografske, pa do radionice muzejskih zanimanja. A.B.

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

Najčitanije iz rubrike