Crna kronika
PONOVNO KRADU

Lažni policajci prevarili stariji bračni par
Objavljeno 21. travnja, 2017.

BJELOVAR

Prevaranti koji su se usmjerili na najranjivije osobe starije dobi i dalje kradu.

Posljednji slučaj u nizu dogodio se u četvrtak u Bjelovaru.

- U četvrtak oko 12.30 sati 84-godišnju Bjelovarčanku je na njezin kućni telefon nazvala nepoznata muška osoba te joj rekla da je iz policije i tražila podatke o njoj i suprugu. Potom je muškarac pitao koliko imaju novca te da će poslati kolegu da dođe po novac jer sumnjaju da je krivotvoren. Pred kraj razgovora u stan je došao mlađi muškarac koji je od supružnika zatražio da novac stave u kuvertu, što su i učinili te novac predali nepoznatom muškarcu i tako postali žrtva prijevare - navode iz Policijske uprave bjelovarske.

Iz policije navode da su osobe starije životne dobi česta meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje i nepažnju ili ih dovode u zabludu. Uglavnom rade u paru te se predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, medicinski djelatnici i slično. Oštećeni ih nerijetko puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome je zaista riječ.

- Kako bi smanjili mogućnost ovakvih kaznenih djela, svim građanima, a posebice onima starije dobi, savjetujemo da ne otvaraju vrata i ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome je zaista riječ i što želi. Od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki zatražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice - službene osobe dužne su ih imati i dati ih na uvid. Ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u vaš dom, odmah obavijestite policiju, obitelj ili susjede, a posebno budite oprezni ako netko traži vaše osobne podatke - savjetuju iz policije.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike