Sport
PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Osječani se probudili u
nastavku, ali bilo je kasno
Objavljeno 20. travnja, 2017.
Momčad Marina Smoje prokockala je prvu meč-loptu za doigravanje, ali ostaje ona druga, protiv Broda 035

Splićani su odnijeli sva tri boda iz Zrinjevca, ponajviše zahvaljujući uspavanoj igri Osijek Kelmea u prvih 20 minuta utakmice. Tada su gosti stekli kapitalnu prednost koju su probuđeni Osječani u nastavku susreta pokušali ugroziti, ali više od časnog poraza nisu uspjeli izvući.

U prvom poluvremenu sve je izgledalo relativno lako za goste iz Splita. Imali su dominaciju, brzo su načeli domaćina i na odmor otišli s uvjerljivom prednošću.

0:3

Istina, do prvog pogotka imao je i Osijek Kelme svoje prilike kada je Horvat dva puta lijepo prošao po lijevoj strani, ali je u oba navrata taj njegov juriš zaustavio vratar gostiju Ivo Jukić. S druge strane Splićani su stalno kucali na vrata Ivana Mladine, a u 6. minuti su ih i otvorili. Suton je lijepo proigrao Koturovića, kojem nije bilo teško iz blizine svladati Mladinu - 0:1. Ubrzo su Splićani udvostručili prednost kada je Grcić snažnim udarcem sa 7-8 metara od grede poslao loptu u mrežu - 0:2. Nakon toga opet su zaprijetili Osječani, ovaj put preko Nospaka, koji se lijepo probio kroz sredinu, šutirao, ali je Jukić uspio tu loptu dodirnuti dovoljno da bi ju zabio u gredu. U mrežu je odbijanac mogao poslati Duvančić, ali je u padu promašio cijela vrata. Kazna je ubrzo stigla s druge strane kada su Splićani do trećeg pogotka došli s dosta sreće nakon što se blokirani udarac Grcića odbio ravno u noge Sutonu, kojem nije bilo teško gurnuti loptu u donji lijevi kut - 0:3.

Ništa od preokreta

Što god da je rekao tijekom odmora Marin Smoje svojim igračima potpuno je palo na plodno tlo. Osječani su u nastavku izgledali puno bolje nego u prvih 20 minuta. Bili su rastrčaniji, odlučniji i razigraniji, a to im je brzo donijelo pogodak koji je probudio nadu u novi veliki preokret kakve smo već viđali u nekim ranijim utakmicama. U 23. minuti Duvančić je fino proigrao Horvata, kojem nije bilo teško iz neposredne blizine svladati Jukića - 1:3. Taj je pogodak “natjerao” osječku momčad na još veći pritisak, pa su Splićani u toj fazi utakmice na trenutke čak djelovali i panično. Osječani su u 26. minuti preko Duvančića imali veliku priliku potpuno zakomplicirati utakmicu, ali je ponajbolji domaći igrač iz neposredne blizine promašio prazna vrata. Nakon toga gosti su se uspjeli stabilizirati, ali Osijek je i dalje bio opasniji. I Ćurković je imao odličnu priliku kada se našao “oči u oči” s Jukićem, ali kao da se prepao, pa je pucao iznimno loše. S tim promašajem otišla je i posljednja nada da bi Osijek Kelme mogao preokrenuti rezultat, pa je tako otišla i prva prilika za plasman osječke momčadi u doigravanje. Ostaje još jedna, ona u slavonskom derbiju za tjedan dana protiv Broda 035.

Dalibor KELER
Osijek Kelme                  1  (0)
Split Tommy                    3  (3)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 200. Suci: Saša Tomić (Zagreb), Adin Hasić (Jastrebarsko) - oba 5,5. Strijelci: 0:1 Koturović (6), 0:2, Grcić (10), 0:3 Supan (14), 1:3 Horvat (23). Žuti kartoni: Nospak, Duvančić (Osijek Kelme), Suton (Split Tommy). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK KELME: Mladina 6,5, Nospak 6, Horvat 6, Eror 5, Duvančić 5,5, Lukenda, Mijić 6, Pranjić, Šalaj 5,5, Bartoluci 5,5, Ćurković 6, Peharda.

SPLIT TOMMY: Jukić 6,5, Grcić 7, Rodrigez 6, Suton 7, Bilhalva 6,5, Čizmić, Kosor 6, Vladović, Ćorluka 5,5, Marić 6, Koturović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: JAKOV GRCIĆ (SPLIT TOMMY)

Možda ste propustili...

IZBORNICI USTRAJNI U SVOM ZAHTJEVU

Odluka o broju igrača 22. travnja

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana