Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Najbolji plasman odlična najava za doigravanje
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Kada su u sezoni 2009./10. premijerno zaigrali u elitnom razredu, košarkaši tada baranjskog A-1 ligaša (VROS Darda) bili su najugodnije iznenađenje. Izborili su plasman u Ligu za prvaka te su u konačnici zauzeli 8. mjesto u hrvatskom prvenstvu. Taj plasman dugo je imao status najboljeg u klupskoj povijesti jer nakon toga su “brokeri” isključivo bili sudionici Lige za ostanak. Ali nakon sedam sušnih sezona stiglo je vrijeme da se povijesne knjige malo i preprave.

Vrijednosnice Osijek su prije dva dana potvrdile da su sedma momčad u državi, a taj plasman osigurale su pobjedom protiv direktnog suparnika, Zagreba, koji će u skoro doigravanje krenuti s osmog mjesta.

- Dobili smo Zagreb u obje utakmice, stoga smo i zaslužili sedmo mjesto, koje smo i držali veći dio prvenstva. Veseli me i način na koji smo stigli do pobjede, jer nadoknadili smo velik minus. Kada nije išlo, nismo se predavali, i za to smo i nagrađeni - kaže trener Vladimir Krstić, čiji će potpis ostati na najvrjednijem klupskom rezultatu.

“Brokeri” su prije svega više željeli pobjedu od sastava iz Trnskog. Gosti su dvije četvrtine izgledali nedodirljivi, već u prvoj su imali +16 (8:24), a ista razlika bila je i prije odlaska na odmor (22:38). Malo je tko u tim trenucima mogao zamisliti da će domaćin sve okrenuti i dobiti utakmicu sa 75:63.

- Trebalo nam je vremena da se uključimo u utakmicu. Nismo igrali dva tjedna, malo smo izgubili ritam. U prvoj četvrtini smo bili mekani, nismo napravili prekršaj devet minuta, suparnik nas je pretrčao, bio efikasan, dok mi s druge strane nismo mogli ništa pogoditi. Na poluvremenu smo zabili 24 poena, trice smo šutirali 1-14, ali znali smo da mora i nama krenuti - rekao je Krstić.

Njegova momčad krenula je u nastavku, posebno prvog strijelca Jakova Mustapića, koji je u trećoj četvrtini pogodio tri trice i zabio 13 poena. On je ostao “vruć” do kraja, ali osim što je zabijao (30), imao je devet skokova, te četiri asistenije i oduzete lopte. Digli su se i suigrači, lavina je krenula i Zagreb je potpuno nestao. Gosti (igrali bez najboljeg igrača Luke Božića) totalno su se izgubili na postavljenu zonu, teško su poentirali, dogodilo im se ono što su Osječani proživljavali u prvih 20 minuta. No, odličnih drugih bilo je dostatno za slavlje i potvrdu uloge sedmog nositelja u doigravanju, koje kreće sljedeće srijede. No, prije toga, u nedjelju valja odraditi posljednjih ligaških 40 minuta u Šibeniku (Jolly).

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike