Sport
CIBALIJINO BITI ILI NE BITI

Bartolović: Zanima me samo
kako osvojiti sva tri boda
Objavljeno 21. travnja, 2017.
Pobjeda i samo pobjeda. Način kako do nje doći nije važan, kaže trener Cibalije Mladen Bartolović

Cibalia danas u Vinkovcima igra utakmicu sezone, igra utakmicu poslije koje će možda pakirati kofere za povratak u Drugu HNL ili će si pobjedom ostaviti otvorena vrata osiguravanja kvalifikacija za ostanak u prvoligaškom društvu. Pred utakmicu trener vinkovačkih nogometaša Mladen Bartolović na redovitoj konferenciji za medije objasnio je što očekuje od utakmice i što ga jedino danas zanima.

- Čeka nas teška utakmica, čeka nas dobar protivnik. S obzirom na to u kakvoj smo situaciji za nas nema lagane utakmice i tako se moramo postaviti od prve minute. Večeras nas zanimaju samo bodovi, neću reći da me ne zanima igra, ali ovaj put u prvom je planu rezultat. Hoćemo li ih osvojiti na ljepotu ili na snagu, meni nije važno, najvažnija su tri boda iz ovog susreta. S ovom utakmicom puno će se toga razjasniti - kaže trener Cibalije.

Kiša u Vinkovcima pada već tri dana i očito je kako će teren biti nakvašen i težak za igru, pitanje je koristi li takva situacija, nakvašen teren, težak za igru, više gostima ili možda nogometašima Cibalije.

- Ne mogu reći da me ne zanima i vrijeme, kiša pada već tri dana i sigurno će teren biti nakvašen, ali kako nama, tako i njima. Mene u ovoj utakmici, ponavljam, zanima samo rezultat. Tražim od igrača da iziđu i u borbenoj utakmici pred svojom publikom pokažu kako nisu zaboravili igrati nogomet. Nadam se zajedno s igračima kako i nama mora jednom krenuti, a žarko se nadam kako će to biti upravo protiv Belupa. Igrači u ovoj utakmici moraju imati fanatičan pristup, borbenost do maksimuma, koncentraciju do posljednjeg sučevog zvižduka, samo tako možemo nešto postići, jer se ne smijemo zavaravati, igramo protiv jako dobrog protivnika, koji zna što hoće u svakom trenutku - zaključio je Bartolović.

U ime igrača pred novinare je stao Luka Mijoković kako bi najavio današnji susret protiv Slaven Belupa. U ovom teškom, ali i odgovornom trenutku najvažnije je imaju li igrači dovoljno veliku želju za pobjedom kako bi konačno srušili osam godina nepobjedivosti Slaven Belupa u Vinkovcima.

- O želji za pobjedom ne treba ni pričati, ako sada ne želimo, ne znam kada bismo trebali. Pred nama je izuzetno teška utakmica, ali u ovom trenutku ne želim razmišljati ni o čemu već samo o tome kako ćemo pobijediti. Ne zanima me, kao ni trenera, na koji ćemo način to ostvariti, samo moramo svakako ostvariti. Tradicija je na strani Belupa, ali tradicije su tu da se ruše, a uvjeren sam da danas to možemo ostvariti - s puno naboja izjavio je Luka Mijoković od čije će igre i te kako zavisiti hoće li Cibalia protiv Belupa nakon šest mjeseci ponovno ostvariti pobjedu u prvenstvu.

Antun GRGIĆ

CIBALIA - SLAVEN BELUPO

Početak: 20 sati

Matković-Blažević

Žderić - Barić

Tomašević - Musa

Zgrablić - Katić

Čuljak - Aliti

Mijoković - Christensen

Muženjak - Stevanović

Baša - Boudla

Vitaić - Ivanovski

P.Mišić - Tadić

Glavica - Heber

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike