Regija
POSLJEDNJA SJEDNICA AKTUALNOG SAZIVA VUKOVARSKOG VIJEĆA

Kandidirali gradnju Tehnološkog centra zbog interesa investitora
Objavljeno 21. travnja, 2017.

VUKOVAR - Održana je i posljednja sjednica Gradskog vijeća Vukovara u aktualnom sazivu, a na dnevnom su se redu našle samo dvije točke. Tako je većinom glasova vijećnika donesena odluka o davanju reciklažnog dvorišta na upravljanje gradskoj tvrtki Komunalac. Riječ je o projektu vrijednom oko 2,5 milijuna kuna, a prema kojem bi se reciklažno dvorište trebalo sagraditi u prostoru Vukovarske gospodarske zone. Pročelnik gradskog Odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović objasnio je kako je navedena lokacija pogodna s obzirom na činjenicu da u VGZ-u postoji sva potrebna komunalna infrastruktura. Donosena je i odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja “Sanacija pješačkih staza u prigradskom naselju Lipovača” kako bi se Grad mogao prijaviti na natječaj i ostvariti sufinanciranje od približno dva milijuna kuna.

Na aktualnom satu vijećnici su gradnačelniku Ivanu Penavi postavili nekolicinu pitanja. Između ostalih, riječi je bilo i o opstanku tvrtke Borovo d.d., cijeni grijanja u Vukovaru, kao i (ne)smanjenoj cijeni odvoza komunalnog otpada. Vijećnika Zorana Konjevića (SDP) zanimalo je postoje li novi upiti tvrtki za najam slobodnih hala i postoje li one uopće u Vukovaru, a pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Josip Ivančić, odgovorio je kako u BIC-u postoji još jedna slobodna hala od 160 “kvadrata”, dok je sedam hala trenutačno zakupljeno. Naveo je i kako za tri hale postoji pismo namjere pa se unutar sljedeća dva mjeseca očekuje potpisivanje ugovora o zakupu.

– Grad Vukovar aplicirao je s 31. prosinca 2016. na javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta “Razvoj poslovne infrastrukture” u okviru kojeg je predviđena gradnja Tehnološkog centra Vukovar koji pretpostavlja nove proizvodne hale. Grad Vukovar ne raspolaže dovoljnim sredstvima kojima bi mogao samostalno financirati gradnju proizvodnih hala pa stoga to ovisi o dinamici raspisivanja državnih natječaja za financiranje. Budući da imamo dosta upita investitora zainteresiranih za najam proizvodnih hala, uveli smo mjeru poticanja poduzetništva kojom financiramo zakup privatnih hala i time nastojimo izići ususret poduzetnicima – objasnio je pročelnik Ivančić. S. Butigan

Parking plaćaju zbog turista

SDP-ov vijećnik Darko Buljan pitao je zašto se u Vukovaru parking naplaćuje subotom i nakon 14 sati, što u obližnjim gradovima nije slučaj, a gradonačelnik Penava objasnio je kako vikendom u Vukovar pristiže veliki broj turista pa se parkirna mjesta naplaćuju, jer ne želi uskratiti prihode gradskom Komunalcu.

Možda ste propustili...

NA BLAGDAN PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Proslavili 25. rođendan općine

NEMA SELA NAD BABINE GREDE

Najzaprega Franje Gregorovića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH I SUSJEDNIH SELA

Komemoracija za žrtve
na gubilištu Crni potok

2

ODRŽANA 17. GRAHIJADA

Gastrosimfonija na gradskom stadionu

3

RADOVI ĆE TRAJATI OSAM MJESECI

Obnova kuće P. Preradovića