Mozaik
DALIBOR PETKO - RADIJSKI I TV VODITELJ

Volio bih utjeloviti Beyonce
jer mislim da bi taj
nastup bio urnebesan
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Dalibor Petko radijski je i televizijski urednik i voditelj, a još kao dijete ostvario je prve televizijske korake. Naime, nastupao je u popularnoj dječjoj emisiji Turbo Limach Show, u kojoj je bio pobjednik sezone.

Dio ekipe IN magazina Nove TV postao je 2012. godine. Njegova rubrika “Petkom s Petkom” sastavni je dio IN magazina već dugi niz godina, a 2015. ona je prerasla u glazbeno-zabavni show koji gledatelje svakog petka vodi kroz svijet dobre glazbe, humora i pregršt zabave uz brojne goste i iznenađenja. Petko se u showu “Tvoje lice zvuči poznato” dokazao kao pravi zabavljač, a ove nedjelje ga očekuje još jedan veliki izazov: postaje Jamajčanin Jacob Miller iz reggae-sastava Inner Circle s pjesmom “Sweat”.

Jeste li pratili show i jeste li priželjkivala okušati se u njemu?

- Jedan sam od najvećih fanova showa “Tvoje lice zvuči poznato”. Pratio sam sve tri sezone, ali iskreno nisam razmišljao da ću postati jedan od natjecatelja. Kad su me pozvali na audiciju, otišao sam isključivo iz znatiželje, da vidim kako to sve skupa izgleda. I onda prva, pa druga audicija i još se nisam ni okrenuo, a već sam bio unutra. Dobro da se sve odvilo prilično brzo jer da sam imao puno vremena za razmišljanje, vjerojatno se ne bih usudio.

Kako je bilo biti Amy Winehouse? Jeste li očekivali pobjedu?

- Nisam ni najmanje očekivao pobjedu, što se moglo vidjeti prema mom izrazu lica. Bio sam uvjeren da Bojan Jambrošić, koji je utjelovio Mišu Kovača, odnosi pobjedu. Bojan je zapravo vodio cijelo vrijeme, a u samoj završnici stvari su se promijenile i ja se našao na pobjedničkom mjestu sa samo nekoliko bodova prednosti. A utjeloviti lik Amy Winehouse doista je bila nemoguća misija. Sjajna pjevačica, čije su fizičke predispozicije potpuno suprotne mojima, pokreti koji su zapravo izazvani njezinim poročnim životom... Ali nekako sam se sabrao, poslušao sam sve savjete koje su mi dali mentori: Martina Tomčić, Ivana Husar, Mario Petreković i Igor Barberić i dao sam sve od sebe.

Odlično se snalazite u svakoj transformaciji. Možete li nam otkriti koja vam je do sada bila najveći izazov i zašto?

- Hvala na komplimentu. Jedna od najtežih je bila Mory Kante. Tekst je bio na nekom afričkom jeziku, bila je to i moja prva transformacija u osobu druge rase, što znači da je izrada maske trajala šest sati, ali bilo je strašno zabavno.

A koja je bila najzabavnija?

- Definitivno Spice Girls. Mislim da je to i ljude do sada najviše zabavilo jer mi i danas često dobace: Gdje si, spajsica! Hahaha.

Koga biste s naše scene voljeli imitirati i zašto?

- U samom početku sam se najviše pribojavao velikih pjevačkih izvedbi, a naposljetku mi je Amy Winehouse donijela pobjedu. Volio bih glumiti Beyonce, jer mislim da bi taj nastup bio urnebesan. Ili utjeloviti neki dobar eurovizijski nastup, jer sam veliki fan Eurosonga. Što se tiče izvođača s naše scene, nemam nekih velikih želja. Ali znam da mi je bilo jako žao što meni gljiva nije dala priliku da postanem Nives Celzijus. U tome bih baš uživao.

Zahvaljujući svojem poslu poznajete mnoge izvođače. Javljaju li vam se nakon showa i kakve ste reakcije imali do sada?

- Javljaju se redovito i smiju mi se. Kažu: “Sad vidiš kako je nama.” Drago mi je da sam dobio povratne reakcije i od osoba koje sam dosad utjelovio - Indire, Bebeka i Bodaleca, a možda najdraža poruka stigla mi je od Josipe Lisac, koja me nazvala Luuuudi Petko.

Kako se pripremate za Inner Circle?

- To je maska u kojoj me sigurno nećete prepoznati. Reggae je vrsta glazbe koju nisam nikad pjevao, pa će biti posebno zanimljivo vidjeti kako ću se snaći. U ovaj nastup ulazim opušteno, jer ću na nogama imati natikače. Moja stopala nisu nikad bila zahvalnija.

I roditelji su vam bili u publici. Što oni kažu o svemu tome?

- Da, došli su me podržati nekoliko puta. A znate kakvi su mama i tata. Jako su ponosni i, što je najzanimljivije, kao i svi gledatelji iščekuju kako ću proći glasovanje, jer im nikad unaprijed ne otkrivam svoj plasman. A osim toga pohvalili su se da su nakon mog ulaska u show i oni postali glavne zvijezde, i to na zabavama za umirovljenike, hahahaha.

Tanja KVORKA
MIA U MJUZIKLU, MARIO U AEROSMITHU

Osječani u showu ove nedjelje imaju zanimljive zadatke. Priču o tinejdžerskom buntu u kombinaciji s nevjerojatnim plesom na pozornici showa “Tvoje lice zvuči poznato” uprizorit će Mia Anočić Valentić, koja će se transformirati u Kevina Bacona i otplesati ples iz mjuzikla “Footloose” na istoimenu pjesmu Kennyja Logginsa. “Vokalno se borim. Imam super dijelova, ali imam i nekih koji su skliski. Ako se dogodi falš, dogodi se, ali ne bih voljela zeznuti korake. To bi bio šamar meni”, priznala je i istaknula kako je plesala sedam godina te će joj to iskustvo biti od velike pomoći. “Ako uskladim pjevanje i plesanje, bit će super!” dodala je Mia. Nakon što smo ga u prošloj epizodi gledali kao zavodnika Patricka Swayzea, ovaj put Mario Roth će utjeloviti Stevena Tylera iz američkog rock-sastava Aerosmith s pjesmom “I Don't Want To Miss A Thing”. “Kada je u pitanju ta pjesma, ja sam oduševljen”, komentirao je Mario.

nives

JAKO MI JE ŽAO ŠTO JU NISAM DOBIO NA GLJIVI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike