Mozaik
GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL HRT-A

“Lijepom Našom” ponovno u Belišću pred 1200 gledatelja
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Nakon četiri godine veliki glazbeno-scenski spektakl HRT-a “Lijepom Našom” ponovno je održan u Belišću, točnije u njegovoj nastavno-sportskoj dvorani, koja je bila domaćin brojnim poznatim izvođačima i više od 1200 posjetitelja, koji su i ovom prigodom pokazali koliko vole tradicijsku glazbu, tamburaše, pjesmu i ples folklornih skupina koje su se predstavile publici. Pod voditeljskom palicom Branka Uvodića, večer su zanimljivim i popularnim glazbeno-plesnim izvedbama ispunili KUD “Šokadija” Bocanjevci, HKUD “Valpovo 1905”, KUD “A. E. Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci, KUD “Ladislav Matušek” Kukinj, MPD “Bocanjevački pajdaši”, Gajdaško-samičarska skupina KUD-a “Gorjanac” Gorjani, MPD “BelAmi” Belišće, CPD MIR Belišće, TS Kočije, TS Čuvari noći, TB Libero, TS Ravnica, TS Traženi, TS Hajo, TS Šokačka grana, Slavonski dukati, Slavonske lole, te TS Džentlmeni. Raspjevani su bili i naši poznati estradni umjetnici Valentina Gyerek, Stjepan Jeršek Štef, Goran Ivanović Lac, Stjepko Mlikota, Željko Lončarić Žec, Adrijana Baković, Ante Prkačin, Vlatka Kopić Tena, Miroslav Škoro i The Frajle.

Kao dobri domaćini, na početku programa posjetitelje su pozdravili gradonačelnik Belišća, dr. Dinko Burić, i župan Osječko-baranjske županije, dr. Vladimir Šišljagić, prilikom čega su obojica istaknula važnost očuvanja kulturne baštine i folklorne tradicije te iznimno zadovoljstvo što je emisija “Lijepom Našom” ponovno za domaćina izabrala mladi, ali poviješću bogat grad Belišće. I Turistička zajednica grada Belišća i Grad Belišće kao domaćini i suorganizatori na ovom projektu iskazali su veliko zadovoljstvo održavanjem ovog događaja i slanjem prekrasne razglednice iz Belišća diljem Lijepe Naše. Dojam su upotpunile i prekrasne cvjetne dekoracije i rasvjeta, pozornicu je krasila i posebno uređena šokačka soba, dok je folklorno-umjetnički program obogatila i tradicionalna revija narodnih nošnji.

U sklopu snimanja spektakla u Belišću snimala se i bogata eno i gastroponuda ovog dijela Hrvatske u restoranu Gutmann Belišće, a tu su i OPG Mihaljević ("Apin dvor" u etnoselu Bocanjevci), OPG Kulen Novosel Gat, Vina Kalazić Batina, Vina Gerstmajer Zmajevac te Vinariji Siladi Karanac. Emisija “Lijepom Našom” iz Belišća na HRT-u će se prikazati 29. travnja i 6. svibnja.

Lidija ANIČIĆ

Emisija “Lijepom Našom” iz Belišća na HRT-u će se prikazati 29. travnja i 6. svibnja

Možda ste propustili...

ZVIJEZDA TAMBURAŠKE SCENE KREĆE U NOVE RADNE POBJEDE

Cecilija u glazbenoj godini iz snova, a uskoro i na filmskom platnu

NOVOSTI NA TOP-LISTI HR TOP 40

Duet Massima i grupe Vatra na prvom je mjestu

NOGOMETNO LUDILO

Maroon 5 ima novu pjesmu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ĐAKOVČANIN MARIO ŠULINA

Film “Adam” progovara
o nasilju nad djecom

2

ZVIJEZDA TAMBURAŠKE SCENE KREĆE U NOVE RADNE POBJEDE

Cecilija u glazbenoj godini iz snova, a uskoro i na filmskom platnu

3

PJEVAČICA VIŠE NIJE SLOBODNA

Udala se Lea Mijatović