Crna kronika
DRSKI KRADLJIVAC

Ukrao novac dok su ukućani spavali
Objavljeno 21. travnja, 2017.

VALPOVO - Lopovi su u posljednje vrijeme sve bezobzirniji i ni najmanje im ne smeta to što su vlasnici kod kuće kada kradu.

Tako je u noći između utorka i srijede, dok su ukućani mirno spavali u obiteljskoj kući u Valpovu, lopov iz njihova doma ukrao novac, pilu i trimer. Krađom je vlasniku nastala šteta od nekoliko tisuća kuna.

Iste noći provaljeno je u kuću u Jurjevcu Punitovačkom, iz koje je provalnik ukrao više od šezdeset litara raznih herbicida, prozročivši vlasniku štetu od više tisuća kuna.

Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo tko. Policija na temelju dosadašnjih iskustava i poznavajući stil i navike kradljivaca savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere kako ne bi postali žrtve.

Građanima policija preporučuje da zaključavaju ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo će biti odsutni. Uvijek treba provjeriti jesu li otvoreni prozori ili balkonska vrata.

- Budite dodatno oprezni ako stvarate buku koja onemogućava da čujete posjetitelje (uključen usisavač, mikser, sušilo za kosu, glasno slušanje glazbe i slično) ili ste u udaljenim dijelovima kuće ili dvorišta (tavan, podrum, vrt). Nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka - samo su neki od savjeta iz MUP-a.S.Lacić

OTKRIVENI PROVALNICI

Policija je osumnjičila 18-godišnjaka i maloljetnika da su u travnju provalili u obiteljsku kuću i vikendice kod Valpova i pri tome ukrali akumulatore, dijelove kotla i razni alat. Vlasnicima je krađama nastala šteta od više tisuća kuna.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROTIV 19 OSOBA PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG UTAJE POREZA

Oštetili državu za 37 milijuna kuna

2

OSIJEK

Policija traži svjedoke sudara

3

NIKADA NIJE NI POLOŽIO VOZAČKI ISPIT

Već pet puta u tri godine uhvaćen pijan u prometu