Tehno
SONY BRAVIA A1 OLED 4K HDR TELEVIZORI

Televizori konačno stižu u Europu
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Dugoočekivani BRAVIA A1 OLED 4K HDR televizori, trenutačno već dostupni za narudžbu u pojedinim državama, dolaze u Europu u svibnju, najavila je tvrtka Sony.

Nova serija televizora nudi fantastičnu kvalitetu slike, karakterističnu za OLED ekrane, unaprijeđen Sony 4K HDR procesor X1 Extreme, pionirski zvučni sistem Acoustic Surface, kao i inovativni dizajn. S više od osam milijuna samosvjetlećih piksela, OLED A1 televizori donose znatno obogaćeno vizualno iskustvo s prikazom bez zamućenja, širokim uglom gledanja, upečatljivim nijansama crne boje, bogatim i živopisnim koloritom, kao i dinamičnim kontrastom.

Tvrtka Sony bila je prva koja je uvela OLED televizore na tržište 2007. godine, s modelom XEL-1 od 11 inča koji je predstavljao izuzetno dostignuće za to vrijeme. Nastavljeno je s proizvodnjom Sony OLED uređaja za profesionalno emitiranje i videoprodukciju, sa širokom primjenom u montaži, dnevnim pregledima, kreiranju grafika i specijalnih efekata, kao i za televizijske i filmske produkcije. Ovi uređaji osvojili su brojne nagrade – naime, Sony Professional OLED Master monitori su „Oskarovci“ u području znanosti i inženjeringa (Scientific and Engineering Academy Award), kao i dobitnici Emi nagrade za izuzetnu inovaciju u području inženjeringa (Technical Emmy Award for Outstanding Innovation in Engineering Development).

“Otkako smo prezentirali BRAVIA A1 OLED televizore na CES sajmu ovog siječnja, dobili smo odlične komentare i pohvale na račun inovativne kombinacije najviše kvalitete slike i briljantne tehnologije za ozvučenje Acoustic Surface. Vrlo smo uzbuđeni što ćemo predstaviti nove modele potrošačima u Europi u svibnju”, izjavio je Motoi Kawamura, čelnik Odjeljenja za TV marketing i planiranje proizvoda u tvrtki Sony Europe. M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike