Mozaik
FINALE METRO JUNIOR TOP CHEF

Treće mjesto za Andreu Mikinac iz Gradišta
Objavljeno 20. travnja, 2017.

Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok, prema ocjenama žirija titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u Kuhaoni u Zagrebu, osvojio je dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In. Drugo mjesto osvojila je Gabriela Filca iz Opatije, dok je treće mjesto osvojila Andrea Mikinac iz Gradišta, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci. Predsjednik Uprave METRO-a Marc Carena, iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te najavio kako ih METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju.

Prvoga su dana finalisti pod mentorstvom chefa Maria Mihelja pripremali peuranski specijalitet, tiradito od lososa s gvacamoleom. Drugi dan edukacije finalisti su proveli s chefom Nenadom Kukurinom u pripremi flambiranih suhih smokava chefa Konstantina Lukianenka i pripremali pikantno jelo tom yam.

- Naučili su me mnogo, i iskustvo koje sam dobila na danima edukacije u Kul Inu chefovima je nezamjenjivo. Zadovoljstvo mi je bilo imati priliku biti u profesionalnoj kuhinji s vrsnim chefovima i surađivati s njima. Kulinarstvo je ponovno u modi i sve više mladih odlučuje upisati tu profesiju koja je dinamična, kreativna te pruža veliku mogućnost zapošljavanja i dobre zabave. Najviše volim pripremati roladice i umake. Preferiram mesne roladice, jer se mogu puniti na različite načine, a upravo sam za korištenje kuharski tehnika pripreme mesa dobila posebno priznanje u prvom krugu kvalifikacije za finale Metro Junior Top Chefa. Zahvaljujem mentorima iz Srednje strukovne škole Vinkovci Mariu Janociku i Mariji Bošnjak te ravnateljici škole prof. Mariji Sunđa - istaknula je Andrea Mikinac iz Gradišta, Srednja strukovna škola Vinkovci. M.Kokaj

Tri najbolja mlada kuhara METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike