Sport
A-1 HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri preokretom potvrdili sedmo mjesto
Objavljeno 19. travnja, 2017.

Osječki košarkaši pobijedili su direktnog suparnika i potvrdili sedmo mjesto, što im je i najbolji plasman otkako igraju u elitnom razredu. Vrijednosnice Osijek stigle su do pobjede nakon velikog preokreta i odlične igre u drugom poluvremenu.

Prvo je bilo za zaborav, posebno prva četvrtina, u kojoj je Zagreb imao i prednost od 16 poena (8:24). Domaćin je utakmicu otvorio bez žara, vrlo mlitavo, pa osim što je lako primao poene, nije se iskazao u obrani, agresivnost je bila nepostojeća, o čemu svjedoči i činjenica da su prvi prekršaj napravili u devetoj minuti. Druga dionica bila je nešto bolja, Osječani su najavili da se ne namjeravaju predati bez borbe, ali zaostatak je još bio dvoznamenkast. Naime, pred odlazak na odmor minus je ponovno bio 16 poena (22:38). No, u nastavku gledali smo izdanje brokera kako smo i naviknuli ove sezone, Krstićeva momčad podigla je agresivnost, a što je najvažnije počela je i pogađati u napadu. Posebno raspoložen bio je prvi strijelac momčadi Jakov Mustapić, koji je u trećoj četvrtini postigao 13 poena, još osam dodao je u zadnjoj, pogodivši pri tome neke ključne trice koje su donijele i vodstvo. Iako ga šut nije išao, Aljoša Šarac ubacio je u 33. minuti dvije uzastopne trice nakon čega su Osječani ponovno preuzeli rezultatsku kontrolu (59:57) te su na kraju uvjerljivo slavili. Ostalo je do kraja ligaškog dijela odraditi još jednu utakmicu. Vrijednosnice u nedjelju gostuju kod šibenskog Jollyja, no bez obzira na ishod te utakmice, jasno je da će u doigravanje krenuti sa sedme pozicije. Čeka se još samo suparnik na otvaranju play-offa. N. Benčina

VROS                           75
Zagreb                           63

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Dožai (Zagreb), Perlić (Velika Gorica), Štrok (Varaždin).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: J. Šarac, Došen 6 (1-2), Robinson 5 (1-2), Žulj, Vuković 12, A. Šarac 10, Krajina 2, Karlović, Turalija 10, Mustapić 30 (1-1).

ZAGREB: Majcunić 5 (5-6), Junaković 9, Perić 1 (1-2), Vitali 18 (5-7), Vlaić 5 (1-2), Batur 6 (1-2), Marčinković 11, Krapić 8 (1-1), Macner, Palokaj.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 10:24, 14:14, 24:11, 27:14

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike