Osijek
DAVOR ŠKRLEC POSJETIO AZIL U NEMETINU

Predlaže zabranu usmrćivanja
u svim azilima za životinje
Objavljeno 19. travnja, 2017.

Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu, kao član Intergrupe za dobrobit i zaštitu životinja u Europskom parlamentu, posjetio je Sklonište za napuštene pse Udruge Pobjede u naselju Nemetin. Osječki azil za pse, od ukupno 29 registriranih, jedan je od šest no kill azila u Hrvatskoj koji ne usmrćuju životinje, nego isključivo radi na njihovu udomljavanju.

Zakon koji je trenutno na snazi, unatoč višegodišnjem protivljenju javnosti, i dalje omogućava usmrćivanje životinja nakon 60 dana provedenih u skloništu. U povodu toga Ured zastupnika Škrleca proveo je online anketu, u kojoj se više od 10.000 građana izjasnilo protiv sporne odredbe. Svojim posjetom osječkom azilu, zastupnik Škrlec izrazio je podršku no kill azilima u Hrvatskoj i javno se zauzeo za ukidanje sporne odredbe. Očekuje se kako će prijedlog novog Zakona o zaštiti životinja već tijekom ovog mjeseca ući u daljnju proceduru.

- Novim ćemo zakonom postići višu civilizacijsku razinu, a očekujemo da će se on odgovorno provoditi - ističe Škrlec.

Ivana Crnoja, volonterka Udruge Pobjede, istaknula je veliko zadovoljstvo ovom pozitivnom akcijom u kojoj sudjeluje udruga.

- Grad Osijek pokazao je da može napraviti ono što njegovi građani žele, zabranio je držanja pasa na lancu. Želimo no kill skloništa u cijeloj Hrvatskoj, sve je stvar dobre volje i ljubavi prema životinjama – poručuje Crnoja. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana