Osijek
KOD HZZO-a U GUNDULIĆEVOJ

Ukinuta još jedna oaza besplatnog parkiranja
Objavljeno 20. travnja, 2017.

Prije nekog vremena djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i još nekoliko tvrtki lociranih u Gundulićevoj ulici u Osijeku bili su zatečeni kada im je komunalni redar ostavio obavijest na automobilima da više ne smiju parkirati vozila ispred zgrade. Iako je cesta na kojoj su djelatnici parkirali na samom kraju dvorišta, to je bila jedna od rijetkih oaza u gradu gdje se parkiranje nije moralo platiti.

- Godinama ovdje parkiramo i nije bilo nikakvih problema. Tu je jako velika gužva pa nemamo gdje ni ostaviti vozila. Na toj smo cesti najčešće parkirali mi koji u zgradi radimo. Sada nemam pojma kamo ću s automobilom - požalila nam se sugovornica iz HZZO-a.

Ipak, svi su obavijest shvatili vrlo ozbiljno tako da je cestica ispred ulaza u HZZO kada smo izišli na teren bila potpuno prazna. Uz rub, za ogradu, bio je vezan samo jedan bicikl, dok su vlasnici automobila već krenuli u kupnju karata za parkiranje na mjestima gdje je to dopušteno.

Djelatnici HZZO-a i drugih tvrtki ipak se pitaju zašto im je parkiranje zabranjeno, jer, kažu, radi se o cestici u ulici, koja nikamo ne vodi.

Iz Grada Osijeka navode kako su postupali prema naputku policije.

- Tu se nalazi nekoliko tvrtki, a dosta dijelova zemljišta u samom dvorištu nisu javne površine niti su u vlasništvu Grada. Što se tiče ceste o kojoj se govori, policija nam je prije oko dva mjeseca poslala dopis da se uklone vozila i očisti cesta jer u slučaju potrebe ondje ne mogu proći vatrogasna vozila ni druge hitne službe. Postupajući prema zahtjevu policije, to smo i učinili i napravili nekog reda. Mislim da će se vlasnici vozila brzo snaći, jer u Gundulićevoj ulici i okolici postoji veći broj parkirališnih mjesta. Istina, ta se mjesta plaćaju, no ova je cesta morala biti raščišćena od automobila - kaže Zdravko Orešković, voditelj Odsjeka za promet Grada Osijeka. S. Lacić

Sandra LACIĆ
SVI NA (NEKAD) ZELENU POVRŠINU!?

Parkiranje je od prije znakom zabranjeno i na ulazu u dvorište iz Stepinčeve ulice, ali su se vozači dosjetili pa svoja vozila parkiraju na - zelenu površinu. Tako ne priječe ulazak, a ipak imaju gdje ostaviti svoje metalne ljubimce a da pritom ne moraju platiti parkiranje. U istom je dvorištu velik broj privatnih parkinga koji su, uvjerili smo se, dupkom puni.

Najčitanije iz rubrike