Regija
RJEŠAVAJU PROMETNE GUŽVE

U Županijskoj nova
24 parkirna mjesta
Objavljeno 19. travnja, 2017.

VUKOVAR

U Županijskoj ulici u Vukovaru, ispred kućnih brojeva 51, 53 i 55 obnovljena su 24 parkirna mjesta ukupne površine 661 “kvadrat”. Vrijednost izvedenih radova nepunih je 350.000 kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Komunalac.

U povodu završetka radova navedenu lokaciju obišao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

– U Županijskoj ulici smještena je većina državnih, županijskih i gradskih institucija, a sukladno tome velika je i potražnja za parkirnim mjestima. Zahvaljujući gradskoj tvrtki Komunalac, odsad građani i posjetitelji grada Vukovara imaju na raspolaganju nova 24 parkirna mjesta – istaknuo je gradonačelnik Penava.

Novo parkiralište, kako je rečeno, uređeno je zajedno s javnom površinom, a u suradnji s gradskim Odjelom za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Prema riječima direktora Komunalca Igora Štrangarevića, provedena je sanacija ceste i parkirališta s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje, novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te holtikulturalnim uređenjem.

– Grad Vukovar kao investitor trenutno je u fazi gradnje velikog broja parkirnih mjesta na području tržnice. Puštanjem u rad tog parkiralšta, u gradu ćemo dobiti više od 800 parkirnih mjesta, što pod nadzorom Komunalca kao upravitelja parkinzima s naplatom, što pod ovlastima Grada Vukovara – naveo je Štrangarević, dodavši kako se do kraja godine u Županijskoj ulici očekuje još pet novih parkirališta s ukupnim brojem od 40 parkirnih mjesta. S.B.

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana