Regija
ZANIMLJIV IZBOR

Lucija Beškara uči govoriti korejski
Objavljeno 20. travnja, 2017.

VINKOVCI

Na netom završenom državnom natjecanju iz engleskog, Lucija Beškara iz Vinkovaca, učenica 8. razreda OŠ Vladimira Nazora Vinkovci, osvojila je drugo mjesto, no ono što je zaintrigiralo sve jest činjenica da Lucija, osim engleskoga, uči i korejski jezik.

- Počela sam slušati korejsku glazbu s deset godina i to je bilo sasvim drugačije od onoga što sam prije slušala. Njihovi spotovi jako su šareni, ples je savršen i to mi se jako svidjelo i počela sam se više zanimati za korejski jezik. Prije sam slušala samo američke izvođače i kod njih su spotovi dosta tamni, dosta tužni, nisu zabavni, tako da sam se usmjerila na korejsku glazbu i njihov jezik koji me osvojio na prvu. Volim njihovu kulturu, njihov jezik se lagano izgovara, što me ponukalo da krenem kroz glazbu učiti korejski jezik. U početku se nisam bazirala na riječi, no s vremenom sam se sve više počela zanimati za korejski jezik. Sada, kako vrijeme odmiče, volim pjevati te pjesme, vježbam plesove, te učim jezik kad mi školske obveze dopuštaju. U budućnosti voljela bih biti uz njih na pozornici u nekoj grupi u Koreji, željela bih postati pjevačica i to me jako zanima - rekla je Lucija.

Kako nam je ispričala, korejski jezik ne oduzima joj mnogo vremena, jer je to još sve u početnoj fazi, ali kada bi imala više slobodnog vremena onda bi se mogla više posvetiti korejskom jeziku.

Prema Lucijinim riječima njene prijateljice baš se ne slažu s tim da ona uči korejski, jer je to njima bezveze, ne vole ništa što ima s tim, ali to nju ne zanima, jer ona ima svoje mišljenje o svemu tome i, kako kaže, osjeća se ispunjenije kad uči korejski jezik.

- Znam se predstaviti na korejskom, učim abecedu i polako kroz glazbu učim jezik, jer ne mogu nigdje ići na poduku iz korejskog - rekla je Beškara.

Sada je očekuje u svibnju natjecanje u plesu i pjesmi u Zagrebu, koje je inače izlučno za Svjetski festival u Južnoj Koreji, a kako je rekla, ako pobijedi možda je put odvede u Koreju. Osim toga na Festivalu u Vukovaru s pjesmom na korejskom osvojila je visoko drugo mjesto.

Lucija Beškara primjer je kako se slobodno vrijeme može mnogo korisnije organizirati od cjelodnevnog boravka za kompjutorom i mobitelom.M.Kokaj

Prema Lucijinim riječima njene prijateljice baš se ne slažu s tim da ona uči korejski, jer je to njima bezveze

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana