Kultura
BOGAT PROGRAM U VALPOVAČKOJ KNJIŽNICI

Ove godine Noć knjige produžena do 24. travnja
Objavljeno 20. travnja, 2017.

VALPOVO

Međunarodnom manifestacijom Noć knjige simbolično se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a UNESCO nastoji time potaknuti na čitanje, promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva te animirati što veći broj, posebice mladih ljudi.

Noć knjige u Hrvatskoj se obilježava petu godinu, a Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo svake se godine uključi prigodnim programom - najavljuje Sandra Miljački Andrić, naglašavajući kako ovogodišnji počinje u 18.30 sati otvorenjem izložbe Fotokluba Valpovo “Kulturna i prirodna baština”.

- Nastavljamo u 19.30 sati već tradicionalnom promocijom godišnjaka Scrinia Slavonica, Hrvatskog instituta za povijest, Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, a promotor je dr. sc. Dinko Župan. Nakon toga, u 20 sati slijedi tribina u organizaciji valpovačkog Ogranka Matice hrvatske, pod nazivom “Rijeke i šume u povijesti Valpovštine”. Uz moderiranje profesora Ivana Tonkovića (Ogranak MH u Valpovu), o utjecaju šuma i rijeka na stanovništvo Valpovštine govorit će povjesničari dr. sc. Dinko Župan i Mihael Sučić (Muzej Slavonije).

Nakon tribine, u 21.30, bit će književna večer u suradnji s Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM i njihovom sekcijom VERS, pod nazivom Zavičajnici u Noći. Svi programi održavat će se u Multimediji knjižnice.

Iznimno, ove se godine Noć knjige produžuje do ponedjeljka, 24. travnja, kada će u Centru kulture “M. P. Katančić”, u 18 sati, biti predstavljanje knjige “260 dana”, istinite priče najmlađeg logoraša Domovinskog rata, Marijana Gubine. L.A.

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike