Dome slatki dome
ISH SAJAM INSTALACIJA, SANITARIJA I GRIJANJA

AXOR predstavio novu kupaonsku kolekciju
Objavljeno 20. travnja, 2017.

AXOR je na ISH sajmu instalacija, sanitarija i grijanja u Frankfurtu predstavio AXOR Uno, novu kupaonsku kolekciju koja je nastala u suradnji sa studiom Phoenix Design iz Stuttgarta. Puristički oblici te konstrukcijska dosljednost glavne su odlike kolekcije koju karakterizira jednostavnost, radikalno reducirani dizajn i savršena funkcionalnost.

Na ceremoniji dodjele nagrada u Münchenu, međunarodni je žiri od 59 stručnjaka ocjenjivao čak 5575 proizvoda iz 59 zemalja, a AXOR se našao u društvu njih 75 koji su nagrađeni zlatnom medaljom za izvanrednu kvalitetu dizajna, izrade, ekološke osviještenosti, funkcionalnosti i inovativnosti.

“AXOR-ov puristički dizajn i jednostavnost korištenja čine miješalice za umivaonik neporecivo impresivnima. Kupaonski sustav miješalica za umivaonike, tuševe i kade, s odvažnom i beskompromisnom redukcijom oblika, u kombinaciji s funkcionalnošću, rezultira dizajnom koji je čist i bezvremenski“ – istaknuo je žiri u ocjenjivanju AXOR Uno Zero i AXOR Uno Select miješalica.

Cilindrični je oblik princip dizajna kolekcije AXOR Uno. Geometrijski su elementi s prenaglašenim proporcijama u „zlatnom rezu“ precizno međusobno spojeni. Rukovanje AXOR Uno miješalicama je smanjeno na bitno: tijek vode pokreće se ili zaustavlja pritiskom na tipku „Select“, okretanjem takozvane „Zero“ ručice, ili podizanjem ergonomski oblikovane „Loop“ ručice.

“Ostvaren na najvišim tehnološkim razinama AXOR Uno suština je purizma: čist, minimalistički, suptilan. Ova kolekcija utjelovljuje najfascinantnije oblike purizma, kako u obliku, tako i u funkciji. Osnovni je faktor naša obveza da isporučimo savršenstvo u dizajnu, umjetničkom radu i funkcionalnosti” – izjavila je Silke Giessler, voditeljica marketinga robne marke AXOR.

Trenutačno na rang-listi Međunarodnog foruma za dizajn (iF), u konkurenciji najboljih svjetskih tvrtki za dizajn, Grupa Hansgrohe, s robnim markama AXOR i hansgrohe, pozicionirana je na visokom 6. mjestu između 2000 kompanija. Tvrtka iz Schiltacha specijalizirana za sanitarnu opremu s 1040 bodova, nadmašila je svjetski poznate robne marke poput: APPLE-a, DAIMLER-a, AUDI-a, BMW-a, SIEMENS-a, BOSCH-a, HP-a i LENOVO. J.Kn.

Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

Najčitanije iz rubrike